8 entry daha
  • sinemada izlenir mi emin olamadim ama gittim ve cok pisman degilim acikcasi.

    istanbul'daki forumlardan birinde izledigim gerekcesiyle ya muhitten ya da gelen kesimin beklentilerinden ilginc orneklere sahit oldum. filmin sonunda "bu ne lan" diye alkislayani mi dersin, salonun 4'te birinin filmin ortasinda cikmasi mi dersin, yandaki kiz arkadasini arkadaslariyla deniz dibinden kum cikarirken elde ettigi tecrubeleri aktarmasi mi dersin ilginc bir ortam vardi acikcasi.

    ozellikle gelen ciftlerin homurdanmalarinin sebebi sanirim filmin afisinde robert redford'un dumende olmasi. boylece hem yagmur, hem yalnizlik, hem dumen uclemesiyle uzak asklara yelken acma umudunu besleyerek gelmisler. keske fragmanina baksalardi.

    cok kez yazilmis ama robert redford alkislanasi bir performans cikarmis. 106 dakikalik bir filmi boylesine goturebilmek buyuk meziyet.

    --- spoiler ---

    filmin sonu ve ismi guzel uyusmus, yasam kitini yakan birisinin elinde pek fazla birsey kalmiyor haliyle.

    yine filmin sonu daha dramatik olabilirdi gibi, bana yukaridan gelen bir isiktan ziyade ** isigin bir arama kurtarma botundan gelen isiga benzer sekilde olmasi aktorun kurtuldugunu dusundurttu bana.

    ilk sahneyi tam hatirlamiyorum, daha dogrusu uzgunum kelimesinin gectigini hatirliyorum ama filmin sonu icin ipucu orada olabilir.

    kalani icinse, caresizligin guzel islendigi nadir filmlerden olabilir sanirim. (bunun benim kisitli film kulturumle alakasi da olabilir tabi *)

    --- spoiler ---
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap