6 entry daha
  • cok heyecan verici ancak temel prensipler acisindan saniyorum cok da yenilikci olmayan hizli toplu ulasim projesi. yayinlanan teknik raporu ustunkoru bir sekilde okudum. okumak isteyenler icin :

    http://www.teslamotors.com/…ges/hyperloop-alpha.pdf

    su haberde de yazdigi uzere presinpler acisindan varolan bir fikir. bugun japonya'da, almanya'da kullanilan maglev (magnetic leviation) trenleri hyperloop'da da bahsedilen linear induction motor'lari ile calismakta. bu trenlerin teorik olarak vakumda cok yuksek hizlara cikabildigi biliniyor. elon musk tamamen vakum kosullari olusturmanin getirecegi ekonomik yuku hesaba katarak dusuk basincli vakum ile bu problemi cozmeyi dusunmus. manyetik kaldirma yerine kapsulun onune koydugu bir compressor yardimi ile air suspension(hava suspansiyonu) kullaniyor. ayni zamanda bu compressor belli bir oranda itkiye de yardimci oluyor.

    cagdas ve ilerici ulasim sistemlerinin gelistirilmesi , yatirimlarin yapilmasi ve daha yeni sistemlere onculuk etmesi acisindan cok umut verici bir calisma. elon musk yaptigi islerde hep basarili olmus cok onemli bir girisimci. bu iste de basarili olacagindan hic suphem yok. paypal, tesla, spacex, solarcity, simdi de hyperloop.

    zamanda yolculuk editi: keske biraz şüphem olsaymış :)
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap