3 entry daha
  • tipki yurttaşlari michael haneke, ruth mader ve markus schleinzer gibi rahatsiz edici, ariza filmler ceken avusturyali yonetmen. filmlerinin senaryolarini hundstage filminden beridir esi veronika franz ile birlikte yazmaktalar.

    yonetmenlik kariyerine 80'li yillarin hemen basinda belgesel filmler cekerek baslamis. en carpici belgesel filmleri; evinde besledikleri hayvanlara feci sekilde tapan ve bagimli hale gelen insanlari, hayvanlari ile beraber portreledigi tierische liebe (animal love*) ve katolik insanlarin hz. isa'ya olan dusuncelerini ve problemlerini anlattiklari jesus du weisst'dir.

    yonetmenin basyapiti kuskusuz hundstage (dog days) filmidir. zamaninda bursa tayyare kültür merkezi'nde gezici festival kapsaminda gosterilmisti bu film. salonda yaklasik 20 kisi falan vardi. film bittiginde 3-4 kisi kalmistik. yonetmenin "dog days" sonrasi cekmis oldugu import/export filmi de oldukca sansasyonel. seidl; en son aynı ailedeki üç kadının çıktığı farklı tatiller üzerinden kurgulanmış paradise üçlemesi filmleri (love, faith, hope) ile su aralar festivalleri turlamakta.

    john waters'in bir röportajinda kendisi hakkinda "fassbinder öldü, o yuzden tanri bize ulrich seidl'i gonderdi" demisligi vardir. yine kendisinin "animal love" isimli filmini izleyen werner herzog film hakkinda "never have i looked so directly into hell" yorumunu yapmistir.

    http://www.ulrichseidl.com/usr_en.shtml
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap