6 entry daha
  • dc comics, film üretiminde marvel comics'in gerisinde kalsa da animasyon da durum tam tersi. bunu her sene çıkardığı en az bir adet animasyon filmlerinden anlayabiliyoruz.

    çok satan the death of superman serisinden uyarlanan film. herkesin bildiği "büyük olay'ı" çok duygulu ve yoğun bir şekilde seyirciye yansıtabilmeyi başarıyor.

    aslında çizgi roman dünyasında süper kahraman ölümleri artık art niyetli bir davranış olarak kabul ediliyor diyebiliriz. sonuçta karakter öldükten sonra ya paralel bir evrende sıkışmıştır ya da daha büyük bir güç tarafından tekrar hayata döndürülmütür.

    bu bakımdan olay daha fazla sayı satmaksa bunu her defasında başarıyorlar. peki bu durumların hikayeyi pozitif bir şekilde daha heyecanlı yaptığı da bir gerçek mi? kesinlikle.

    filmde bahsetmek istediğim önemli bir nokta da; lois lane. süper kahramanların hayatlarındaki kadınlar düşmanların bir numaralı hedefi olaraktan bizim adamların en büyük zaafı olurlar. ama film, bu klişeyi lane'i o kadar güçlü bir "kadın" olarak yansıtarak yerle bir ediyor ki takdir etmemek elde değil. kadınlara erkek vasıfları yükleyerek onları kahramanlşatıran öykü ya da filmleri sevmiyorum. bu film, kesinlikle onlardan biri değil.

    arşivlik gayet başarılı bir film superman doomsday.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap