8 entry daha
  • bizzat türkiye'yi yönetenlerin* kişisel hataları sonucu ortaya çıkmış olan terör örgütü. insanları bir nebze olsa dinlemek yerine kendi kafasına koyduğunu yapmaya çalışan bazı siyasetçi bozuntularının yıllardır bir çığ gibi büyüyen azınlık hakları sorununa her zaman susturarak, hatta çok daha ileri giderek vatanseverlik maskesi altında ve medyanın da desteğiyle şiddet kullanarak, onlarca köyü yakıp yıkarak, ohal uygulayıp adeta oralarda yaşayan insanlara en başta "kendileri" bölücülük yapıp toplumdan soyutlayarak cevap vermeleri sonucunda ortaya çıkmış olan örgüt.

    yıllardır kimse bu adamların* sorunlarını, isteklerini adam gibi dinleyip çözüm üretmeye çalışmadı. haksızlığa uğradılar ama unutulmamalıdır ki hiçbir hak topla tüfekle aranmaz, aranmamalıdır. bu yüzden kimsenin pkk'yı savunmak gibi bir hakkı da yoktur. mamafih, pkk'nın oluşmasına sebep olan yegane şeyin kürtlerin isteklerine kaygısız kalınması olduğu da asla atlanmamalıdır.

    sırf pkk'yla mücadele maskesi altında türk ekonomisi milyarlarca dolar kaybetmiş, her iki taraftan da onbinlerce vatan evladı yaşamını yitirmiş ve aynı coğrafyada yaşayan halklar birbirlerine küstürülmüştür. bütün bu gelişmeleri ilgiyle izleyen diğer ülkelerden bazıları da büyüyen kürt sorununu daha büyütmüş ve hatta kürtlerin türkiye'den kopup toprak almaları dahi gündeme gelmiştir. oysa ki türkiye'nin sınırları misak-ı milli sınırları ile çizilmiştir ve bölünemez. dileğim sorunun en kısa sürede çözülerek giderek artan kürt milliyetçiliğinin önüne geçilmesi ve diğer tüm uluslara nispet yaparcasına ne mutlu türküm diyene sözünün ne mutlu türk olana olmadığının ispatlanarak hem kürt hem de türk halklarının kardeşçe yaşamalarıdır. yoksa kafatasçı milliyetçilik anlayışıyla hiçbir yere varılamaz.

    (bkz: yurtta sulh cihanda sulh)
3701 entry daha
hesabın var mı? giriş yap