8 entry daha
  • haneke izleyicisini sasirtmasi gereken film.
    asiri bir ilgi ile beklenen bu yeni haneke filmi ne code unknown a ne uclemeye nede la pianiste benziyor.filmde; bugune kadar haneke nin izleyicisine kendisini sevdirmesini saglayan,hatta bir hayran kitlesi
    olusturmasina yeten de artan "karanlik-zeki-rahatsiz edici-kendini tam manasiyla ortaya koyan-sindirimi zor" tarzinin cok ama cok az bir kismini goruyoruz.haneke bu filmde bana kalirsa eskiye oranla cok daha az sey anlatiyor.bu anlattiklarinida oyle dolambacli yollardan degil gayet sade ve yalin bir bicimde ortaya koyuyor.filmde ne yasanan dunya hakkinda (neden bu halde oldugu) ne de karakterler hakkinda yeterli bilgi sahibi oluyoruz.sek diyaloglar,yetersiz tasvirler ve karakter cozumlemeleri (cozumlememeleri),teget gecilen psikolojik durumlar ve incenin incesi bir sevgi hikayesi.sonunda net olarak verilen "umut" ve "onemli olan istemektir" kavramlari..
    ayrica ne isabelle huppert ne beatrice dalle ne patrice chereau(aktor ?) nede diger oynayanlarin oyunculuklarini yeterince hissedemiyouz.bu sahislar yerine filmde bugune dek adlarini hic duymadigimiz oyuncular olsaydi herhalde hicbirsey farketmezdi.
    dolayisiyla karisimizda herseyiyle "sig",bana gore basarisiz bir film cikiyor.
    peki haneke neden boyle bir film cekti ? sayet filmin yonetmeni haneke olmasaydi bu yapit,umursanmazlar sirasinin en baslarinda yer alirdi.lakin altindaki imzanin buyuklugu film hakkinda dusunulmesi gerekliligini ortaya koyan onemli bir sembol.dusunuldugunde daha farkli noktalara mi gidilir ? ya da fikirler degisir mi ? gorerek surekliligi icerisinde sevilen seylerden midir bu film ?
    pek sanmiyorum..
    kanimca haneke istedigi gibi bir film yapmis.yani bunu yapmayi istemis.fazlasini degil..fanlarina istedigini vermemis.ya da bugune kadar isteyerek yaptiklariyla fanlarini bir kaliba sokmus,onlari sekillendirmis.bu yuzden kendi kalipladigi pinokyolar gepetto larinin yaptiklarini begenmez olmuslar.
    bende bu pinokyolardan biriyim.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap