68 entry daha
  • tanımı virtual private network, türkçesi sanal özel ağlar, ilk ortaya çıkış amacı; fiziki olarak orada olamadığınız yerlerdeki ağlara bile bağlanabilmenizi sağlar, falan filan. yazılabilecekler yazılmış buraya kadar. ancak;

    bir husus var ki çok enteresan. şöyleki; para felan da vermeden bağlanabileceğiniz public bir vpn aracılığıyla youtube'a erişdiğimde eskisine nazaran daha hızlı video yüklenmesini, vpnden önce otomatikman 240p hatta 144p **kalitesinde gösterilen videoların bir anda 360p hatta zorlasam 720p kalitesine çıkmasını aklım bir türlü almıyor.

    başka bir deyişle; kullanıcı-isp-youtube ilişkisine bir aracı daha koyuyorum; kullanıcı-isp-vpn-youtube oluyor. ama ne hikmetse çamur gibi görüntüden, billur berraklığına terfi ediyorum.

    ister türkiye internet altyapısı, ister ttnet, isterseniz türk telekom, isterseniz de cnntürk'deki penguenler sebeiyle açıklansın bu durum, farketmez. her nasıl açıklanıyorsa, işte bu duruma sebep olan kurum, altyapı, fiber kablo herneyse gerçekten ayakta alkışlıyorum kendisini.
303 entry daha
hesabın var mı? giriş yap