4 entry daha
  • rivage gibi oldukça farklı bir virajı içerir. g force'un oldukça fazla oldugu bu virajın neredeyse üç farklı bölümü vardır. hızlı bir giriş, birinci fren noktası, apekse gelmeden önce sabit bir hız, apeks civarı ikinci fren noktası ve hız arttırılmadan sabit hızla çıkış. bi hayli karmaşık. sonrasında da oldukça dışarıdan alınması gereken bir viraj olan malmedy geldiği için rivage'ın çıkışı çok önemli.

    rigave virajında bi kaç önemli nokta var.

    birincisi, girişte aşırı fren sonucu yavaş kalıp, oversteer yaşamak, ardından viraj içine savrulmak. bu durumda pilot bi hayli fazla bi -g force hissediyor.

    ikincisi, girişte yetersiz fren sonucu understeer yaşamak ki bu ikinci fren noktasını kaçırmanız anlamına geliyor. bazı pilotlar understeer yaşamayı tercih ediyorlar. çünkü bu virajın kompleksliğini azaltıyor. fakat tehlikeli, bordürler üzerinde çok fazla kalınıyor, kontrol limitlerde, araç steeringe karşı çok hassas.

    bir diğer önemli nokta ise, ikinci fren noktası ile viraj çıkışı arasında kalan bölüm. g force çok fazla. aracı bordürlerden içeri çekmek çok zor. ki aracı kesinlikle içeri çekmek lazım, çünkü ardından rivage virajının parabolünün tersi parabole sahip olan, önce dış bordürler, sonrasında iç bordürler kullanılarak geçilen malmedy virajı geliyor.

    rivage'ın ikinci fren noktasından sonra direk gaza basmamak lazım, aksi takdirde malmedy virajına çok içerden girmek zorunda kalınıyor, ki bu da çok yavaşmalak demek. sabit hızla rigave çıkışı geçilip, malmedy girişi için ters bordürlere doğru yönelmek gerek.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap