6 entry daha
  • andrew latimer'dir iste roger waters'in memleketidir denmis ve hayret edilmis havasindan midir suyundan midir diye.

    hayir efendim earl'undendir.

    earl of surrey'dir bence daha da tesaduf olamaz diyorum. elin elizabeth donemi earl'u, 20.yy rock muzigine ne katki yapmistir diyenler olabilir. iddialarim cok kuvvetli olmamakla beraber su an dogaclama olarak gelismekte sadece.

    bu earl'umuzun adi aslinda henry howard'dir. elizabeth donemi yani ronesansin belirdigi donemlerde siirleri ile oldukca guzel bir yere sahiptir ingiliz edebiyati'nda bu earl. hatta yeri cok muhimdir, o cok yuceltilen shakespeare'den once sonnet denilen edebi tur bu earl ile ingiliz edebiyati'na kazandirilmistir diyebiliriz.

    henry'cigim petrarch sonelerini ingilizce'ye cevirirken bakti italyan dili ingiliz diline uymuyor. italyan uyagi yapayim diyor fakat ingiliz dil yapisina uymuyor. boylelikle ortaya blank verse cikiyor. resmi terimi ile uyaksiz iambic pentameter denilen stili ortaya cikariyor.

    iste bu uyaksiz tur daha sonra shakespeare'e daha sonra da romantik donem sairlerine onculuk ediyor ve lirik siiri uyaksiz da olsa disiplin ve ozen gosteren bir yapi ile kavusturuyor.

    iste boyle earl'u olan bir yermis zamaninda, simdi ne oldugu hususunda hicbir fikrim yok. eh buyuk ihtimal de bu muhim muzik adamlari tarihlerinden, edebiyatta - nedense pek bir geri planda birakilmis olsa da - cigir acmis bu earl'un edebi dusuncelerinden etkilenmis olsalar gerek.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap