4 entry daha
  • oldukça başarılı bir basketbol belgeseli. filmin yönetmeni steve james'in de ayrıca dünyanın en şanslı veya öngörülü adamlarından biri olabileceğini gösteren film. neden mi? cevabı spoiler içinde ...

    --- spoiler ---

    sen, aynı bölgeden 2 tane yetenekli basketbol oyuncusu seçiyorsun. neredeyse hayatlarını 7/24 takip ediyorsun. bunların ikisinin de hayali nba'de oynamak (gerçi bu sanırım amerika'da basketbol oynayan her gencin hayalidir). ikisi de okulu da bir şekilde götürüyorlar bu basketbol aşkıyla hem de ailevi sorunlara rağmen. bu oyunculardan biri (william gates) ilk sezonunda aynı okuldan çıkmış olan isiah thomas'ın bile erişemediği şekilde okul takımının ilk 5'ine bile yerleşiyor. diğeri ise (arthur agee) daha kadroya tam giremezken maddi sıkıntılar ile okul değiştirmesi gerekiyor ancak yılmıyor ve hem yeni okuluna devam ediyor hem de basketbol oynamayı sürdürüyor. william, 3. sezonunda sakatlanıp bocalarken, arthur bunun tam tersi şekilde giderek yükseliyor. lisenin sonunda arthur'un basketbol başarıları william'ı bile geçiyor. ancak film sonunda bu iki kişi de "eğitimin önemi" hakkında konuşup çok güzel dersler de verebiliyor.

    seçilen bu oyunculardan biri basketbolu ya da okulu bıraksa, bu film ne yazık ki şu anki halinden çok daha eksik kalacaktı. oyunculardan biri nba'e ulaşabilse, diğeri sıradan olarak kalsa etkisi bu kadar olmayacaktı. o yüzden yönetmenin seçtiği bu iki basketbolcunun seçimi oldukça başarılı olmuş. bu sayede 4 senelik çekimler (gerçi önceki entrylerde 8 senelik uğraş olduğundan bahsediliyor) heba olmamış hatta hakettiği başarıya da ulaşmıştır.

    --- spoiler ---

    http://www.imdb.com/title/tt0110057
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap