3 entry daha
  • direnişin ilk gününden bu yana ardında durduğum laf.

    _______________________________

    kürt

    bugün üzerimdeki türk bayrağına yanımdaki arkadaşımın atatürk t-shirt üne alırmadan bize gaz ve suyla saldıran polisleri gördükten sonra çok daha iyi anladığım yurtdaşlarımız.

    #34255278

    _______________________________

    terörist

    benim için, çok değil, daha 15 gün öncesine kadar yok edilmesi, öldürülmesi gereken insanlar topluluğuydu.

    ben, bana sunulana inandım hep. taş atan çocuklara, öldürülen insanlara, bombalar atılan okullara bakar ve hep haksız olduklarını düşünürdüm. polisi de askeri de kahramandı benim için. hep ama hep haklıydılar. devlet babaydı mesela, asker ise yurdumuzu düşmanlardan koruyan bir kavram, polis desen ihtiyacımız olan bir teşkilat.

    bir gün bile aklıma gelmedi haklı olduğum bir konuda devletin; polisi ile, yandaşları ile, tüm gücü ile üstüme saldırıp yok etmek için peşime düşeceği. yemin ederim bir kez dahi aklıma gelmedi. gezi parkı'nı düşünüyorum, sonra 31 mayıs'ta gençlik marşı ile taksim'e girmeye çalışışımızı, yediğimiz gazları, gözümüzün önünde yaşanan hatta bazılarımızın suratında patlayan şiddeti, birilerinin bize "yok edilmesi gereken insanlar" olarak bakışını. ve bugün devletin bugünkü sahiplerinin dudaklarından dökülen nefret söylemlerini.

    direnişçilere terörist ve yok edilmesi gereken insanlar olarak bakanların hepsini ama hepsini, benim 15 gün gün önceki halimle bugün içinde bulunduğum halim arasında geçen döneme bakarak biraz empatiye davet ediyorum. orada ölen tek bir masumun bedeli milyonlarca provokatör öldürülse bile ödenemez, bunu kimse inkar edemez.

    eğer bugün haklı bir davada dahi birilerinin seslerinin bastırılmasına iştahla yaklaşabiliyorsan yarın senin de başına aynısı gelir.

    benim başıma geldi, kendimden biliyorum.

    #34557529

    _______________________________

    devlet "baba" değildir benim gözümde. başına geçenlerin şahsi çıkarları için kendi düşmanlarını yaratarak halkı birbirine düşürendir.
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap