1 entry daha
  • "'türkiye’deki sanat kurumlarının oluşumu ve işleyişi' başlıklı yeni yasa tasarısına göre, üyelerini bakanlar kurulu’nun belirleyeceği türkiye sanat kurulunun onay vereceği oyunlara maddi destek sağlanacak.

    cumhuriyet gazetesinin haberine göre, yasa tasarısı, şu düzenlemeleri öngörüyor:

    -sanat projelerinin değerlendirilmesi, desteklenmesi ve yaptırılması amacıyla merkezi ankara’da bulunan, kısa adı tüsak olan türkiye sanat kurumu, buna bağlı olarak da türkiye sanat kurulu oluşturulacak. kurul, bakanlar kurulu kararıyla atanacak 11 üyeden oluşacak. kurulun başkanı ve ikinci başkanı da bakanlar kurulu’nca belirlenecek. görev süresi 2 yıl olan üyeler, yüz kızartıcı bir suçtan mahkûm olsa bile ancak başbakan’ın onayıyla görevden alınabilecek.

    -tüsak’a aktarılacak ve türkiye sanat kurulu tarafından kullanılacak gelirler “genel bütçeden aktarılacak hazine yardımları”, “başbakan tarafından ihtiyaca binaen diğer kaynaklardan yapılacak transferler”, “ayni ve nakdi bağış ve yardımlar” ile “her türlü yapım ve yayın gelirleri”nden de oluşacak. harcamalar kamu mali yönetimi ve kontrol yasası ile kamu ihale yasası’ndan muaf tutulacak. harcama yöntemi, başbakan tarafından belirlenecek.

    -tiyatro, müzik, opera, bale, dans, halk dansları, uyarlamalar, görsel ve işitsel sahne sanatları, plastik sanatlar, geleneksel sanatlarla ilgili projelerin hangi oranda destekleneceği kurul tarafından belirlenecek. kurulun destekleme kararı aldığı sanat projesi için alınan yardımın “başvuruda belirtilen işler veya amaçlar doğrultusunda kullanılmadığının belirlenmesi” durumunda verilen para geri alınacak. bu kişi ve kuruluşlar 3 yıl süreyle herhangi bir destekten yararlanamayacak."

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25444578/

    http://www.hurriyet.com.tr/…feed&utm_medium=twitter

    iki yildir yolu yapilan duzenlemelerin gerceklesmesine ramak kalmis (bkz: ertuğrul günay'ın dt'yi kaldırmak istemesi) (bkz: devlet eliyle opera ve bale yapılmaz).

    bir cesit rtük olacagi kesin. hukumetin (hele bu hukumetin) atayacagi adamlarin onaylayacagi sanat projelerinin ne olacagi asagi yukari bellidir zaten. baleyi unutabiliriz mesela. ozel tiyatrolarin durumu ortadayken, bale gibi seyirci potansiyeli dusuk bir sanat dali icin hangi ozel kurulus para harcamak ister ki.

    "duzenlemeler" bugun bir mitingle protesto edildi. kucuk bile olsa ana sayfada yer bulabilmesine sevinmek lazim!

    http://www.hurriyet.com.tr/…anat/haber/23367051.asp
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap