6 entry daha
  • --- spoiler ---

    tanrının yargılandığı, en önemlisi suçlu bulunduğu film. filmin sonunda herkesin yine de dua ediyor olması ne kadar anlamlı..

    "...tanrı'nızı da almalarına izin vermeyin. ne kadar aptalca ve faydasız görünse de bu anlaşma sizin. tanrı sizin tanrı'nız. hiç var olmasa bile. onu koruyun. elinizden alamayacakları bir şey olsun burada. elimizden..."
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    "çok tanrı'lı halklarda pek çok lider, pek çok güç merkezi vardı. yeni fikirlere karşı çok tutucuydular. mısırlılar gibi.
    ardından yahudiler ortaya çıktı. büyük bir fikirle. çok büyük. sadece tek bir tanrı vardı. inanılmaz.
    peki ne oldu? tüm güçlerin tek bir kişide toplandığı bir toplum oluşturdular: kralda.
    verimli bir toplum. sıkı bir birlik. ve onlar tanrı'nın kendileriniher şeyden çok sevdiğine inandılar. geliştiler.
    tanrı'yı kendilerine saklamaya çalıştılar ve kendilerini izole bile ettiler.
    ama sonra biri daha iyi bir fikirle çıkageldi. hıristiyanlar."evet" dediler. "sadece tek bir tanrı var." fakat sadece yahudileri sevmiyor,herkesi seviyor. yani herkesi fethedebiliriz. ve romalılar buna bayıldı. din değiştirdiler. herkesi fethettiler. tek tanrı. tek kral.
    her şeyin yanıtı bu."
    --- spoiler ---

    internette film hakkında bakınırken sinemalar.com'da bu filmle ilgili aşağıdaki yorumla karşılaştım ve bir insanın ne kadar salak ve cahil olabileceğini yeniden anladım. şöyle bir filmden şunu çıkarabilmek için öküz falan olmak lazımdı. buyrun:

    panter55 (amatör) | 06 ağustos 2011, 19:09 arkadaşlar bu filmi digerlerinden ayıran yahudilerin kendilerini pis gördükleri ve bu soykırımın yapılmasının doru oldugunu anlatıyor . kesinlikle izlenmesi gereken bir film sıkıcı olabilir ama kesin izleyin
    şu nazileri kötüleyenler izleyin tam size göre yahudiler bile kendi ırklarının kötü oldugunu pis ve fesat ırk oldugunu kendiileri söylüyor naziler doru yapıyor diyorlar.ilk defa bir nazi filminde suçlu olan nazi deyil yahudilerin oldunu söyleyen bir açıkcası şaşırdım.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap