8 entry daha
  • ofislerde düzenlenen yılbaşı çekilişlerini bilirsiniz. heyecanlı bünyeler çalışanların isimlerini kağıtlara yazar ve bu bünyelerin organizasyona en meyillisi bu kağıtları sırayla herkese çektirir. insanlar birbirlerine hediye alırlar ve sonucunda herkes mutlu falan...

    işte bu tip çekilişlerin birinde, benim adımı çeken arkadaşımın hakkımda yaptığı kısa bir araştırma sonucunda fantastik edebiyat sevdiğimi öğrenmesi ve bu nedenle 13 kitaplık zaman çarkı serisinin (sanırım son bir kitap daha geliyor) 13. kitabını alması ile hayatıma giren seri.

    okumaya ne kadar heves etsem de serinin son kitabını okumanın bir anlam ifade etmeyeceği gerçeğini göz önünde bulundurarak ve o anda içinden geçtiğim maddi krizin, her biri 50 tl değerinde 12 kitap almaya müsaade etmemesi nedeni ile hislerimi bastırıp kitabı nadasa bıraktım. uzun lafın kısası, zaman çarkı döndü ve ben ilk kitabı oldukça hevesli bir şekilde satın aldım. fakat hayal kırıklığı...

    aynı betimlemelerin, sözlerin defalarca tekrarı ve karakterlerin kendi içindeki çelişkiler ile sanki heyecan unsuru daha da artsın diye özellikle ağdalanmış hissi yaratan olaylar, beni bu kitabı sevmekten itti. ama her yazar ikinci bir şansı hak eder desturu ile fakat bu kez daha temkinli olarak ikinci kitabı e-kitap olarak indirip okudum. yine olmadı.

    yine de bu kitap serisi hakkında umudumu yitirmiş değilim. zaman içerisinde belirli bir gazla ve patrick rothfuss'un brandon sanderson hakkındaki yorumlarını da dikkate alarak serinin kalanını okumaya çalışabilirim.
160 entry daha
hesabın var mı? giriş yap