180 entry daha
  • rus ve arap dolar milyonerlerinin alışveriş merkezi. öncelikle türkiye kaynaklı italya gezilerinin popülariteye göre 2. segmentteki şehridir. ne demek bu?

    1. segment: roma, venedik, floransa
    2. segment: napoli, milano
    3. segment: la spezia, verona, bologna
    4. segment: sicilya ve diğerleri

    tabi bu segmentleme işi tamamen kişiseldir ve her daim çürütülebilir. itiraz edersem elim yamulsun.

    efendim muhtemelen italya'ya giriş şehriniz 1.segmentteki roma'dır. milano'ya seyahat etmeyi düşünüyorsanız modanın atar damarlarından birine geleceğiniz fikrine alışmalısınız. bu şehir roma gibi tarihi olmayabilir, floransa gibi sanat dolu olmayabilir veya venedik gibi garip(pozitif anlamda. başka tanımlama bulamadım) olmayabilir fakat gucci, d&g, louis vuitton, prada, versace ile dolu olduğu kesindir. bu ve benzeri mağazalardan çıkan yürüyen torbalar görseniz bile kaderinize sövmeyin, bilet almaya devam edin.

    müze gezmeyecekseniz bu şehri keşfetmek için 1 gün yeterlidir.

    tren ile geliyorsanız ilk çarpıcı şey tren garı. zannedersem benito mussolini tarafından yaptırılmış ve faşist italya'nın sembol binalarından biri olarak tasarlanmıştır. güzel bir bina ve çok kalabalık. ilk şoku atlattıktan sonra oyalanmadan şehir merkezine metro ile gidilebilir.

    gezilecek yerler:

    ilk görülebilecek mekan castello sforzesco. içeri girmeden bahçesine bir göz atılabilir.

    via dante - piazza mercante - galleria vittorio emanuella - duomo'nun olduğu bölge. hepsi yan yana zaten. duomo büyük bir katedral. milano'nun simge yapısı. göz kamaştırıcı. biraz kalabalık içeri girmek için azıcık kuyruk bekliyorsunuz.

    galleri emanuella(resim1 ve resim2) ve civarıdaki ana ve ara sokaklarda(vittorio emanuel ii , via della spiga vb.) o kadar çok ve çeşitli lüks marka var ki artık insan kanıksıyor sıradan geliyor fiyatlar falan o kadar koymuyor.

    değerlendirme: milano italya'nın üst tabaka şehridir. şehirde paçoz adam görüyorsanız kesinlikle turisttir. çünkü oranın yerlisi şıktır. havalıdır. şehir güzel fakat paralı alışveriş manyakları için ise muhteşemdir. velhasıl görmeseniz de olur. ha görseniz de birşey kaybetmezsiniz.

    edit: italya için faydalı olabilecek diğer entriler:

    istanbul'un bacısı roma - (bkz: #31302638)
    rönesansın başkenti floransa - (bkz: #33174412)
    italya rivierası ligurya - (bkz: #33244979)
    ligurya merkez üssü la spezia - (bkz: #31300246)
    puzzle aleminin ekmeğini çokça yediği cinque terre - (bkz: #31299854)
    i found my love in portofino - (bkz: #31167831)
    aşıklar şehri verona - (bkz: #33176933)
    garip venedik - (bkz: #33082321)
    italya içerisinde huzurlu transferin tek adresi trenitalia - (bkz: #31324482)
356 entry daha
hesabın var mı? giriş yap