25 entry daha
  • unesco dünya mirası listesi'nde yer alan italyan riviera'sının tesbih şeklinde dizilmiş beş köyünü barındıran milli park. köy deyince bakırköy veya bizim köy aklınıza gelmesin. mini sahil kasabası tadında. puzzle alemi, sanat galerileri, ressamlar, döşemeciler belliki buranın az ekmeğini yememişler. herkesin italyası haricindeki bir italya için görülmesi gereken yerlerden biridir cinque terre.

    güneyden kuzeye doğru la spezia - levanto hattı boyunca sırasıyla riomaggiore, manarola, corniglia, vernazza ve monterosso al mare köyleri sıralanır.

    tüm köyleri gezmek için kullanılabilecek taşıt listesi:
    1. tren
    2. deniz ulaşımı
    3. yaya
    4. araba şeklindedir.

    elinizde viski bardağı ile yatınızın dümeninde değilseniz bunlardan en uygunu (maliyet - zaman olarak) trendir. kişi başı on avro ile bir gün boyunca köyler arası tren ulaşımı ve parka giriş ücreti halledilebilir. bir köyden diğerine geçiş için tren istasyonunda bekleme süresi maksimum yirmi dakikadır. corniglia hariç tüm istasyonlar köylerin merkezindedir.

    konaklama ve yeme-içme köylerde pahalı olduğundan merkez üs olarak la spezia seçilebilir. la spezia istasyonundan alınan günlük bilet ile on beş dakika sonra ilk köye varılmış olur.

    öneriler:
    - cinque terre için bir gün yeterlidir.
    - tüm köylerde denize girmek mümkün fakat plajı olan köy monterosso al mare'dir. dolayısıyla ilk durak burası seçilir, yüzülür ve güneye doğru diğer köylere geçilir.
    - manarola - riomaggiore arası hariç diğer köyler arası yürümek sağlam göt ister.
    - manarola - riomaggiore arası via dell'amore(aşk yolu) yürünebilir. hatta yürünmelidir. yürüyüş hattı boyunca bol bol kilit ve duvarlara, kayalara yazılar görülür. bize her yer trabzon tabi ki yine şaşırtmaz.

    velhasıl italyan riviera'sının portofino ile birlikte en güzel yeridir.

    edit: italya için faydalı olabilecek diğer entriler:

    istanbul'un bacısı roma - (bkz: #31302638)
    rönesansın başkenti floransa - (bkz: #33174412)
    italya rivierası ligurya - (bkz: #33244979)
    ligurya merkez üssü la spezia - (bkz: #31300246)
    i found my love in portofino - (bkz: #31167831)
    modamania milano - (bkz: #33041063)
    aşıklar şehri verona - (bkz: #33176933)
    garip venedik - (bkz: #33082321)
    italya içerisinde huzurlu transferin tek adresi trenitalia - (bkz: #31324482)
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap