5 entry daha
  • kitabın başçavuşu, savaş tecrübesinden aldığı anlayışlılıkla; kendini ve sorumlu olduğu erlerini hayatta tutabilmek için -avlanmadan edindiği tecrübelerin de yardımıyla- devamlı planlar kurup uğraşlar vermekte; düşmanı olan alman askerlerine karşı duyduğu endişe ve kini ilen de zihnimizdeki kurgusundan çıkıp, diğer karakterlere oranla, daha da bir etten kemikten karaktere dönüşmektedir.

    ana hikaye sürerken karakterlerin geçmişlerine dair geri dönüşler yapılarak savaşla olan kişisel hesaplarının verilmesi, karakter derinliğini verme kaygısının yanı sıra, fedakarlık ve kahramanlıklarına vurgu yapak içindir de. hatta o karakterlere geçmişleriyle değil de, başçavuşları ile olan konuşmaları/didişmeleri/çekişmeleri/ortak kararlar alma/aynı tehlikeyi savuşturma mücadelesi içerisindeki tavırları ve fikirleri vasıtasıyla derinlik kazandırılmış gibi gelmektedir.

    aynı anlatım biçimini benimseyen lakin karakterlerininin geri dönüş ve paralel işlenen hikayelerini; memleket nasıl bu duruma geldi bağlamında irdelemeye çalışan, alman tarafındaki bir gurup yeniyetme alman delikanlının bir köprüyü tutmasını konu edinen bir başka ikinci dünya harbi konulu kitap için: (bkz: die brücke).
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap