6 entry daha
  • dsm-4'te yer almayıp, bazı araştırmalara göre yüzde 9 gibi gayet yüksek bir prevalansa sahiptir. grekçeden mo-to-mot çeviriyle "mizaç okuyamama" halidir, hastalıktan öte bir tür kişilik özelliği olarak kabul edilebilir.

    asperger sendromu ve antisosyal kişilik bozukluğu gibi empati kuramamayla seyreden psiko-patolojilerde de yer alır haliyle, bu hastalıkların varoluşsal niteliklerinin bir uzantısı olarak. manhunt, postal vs. oynayıp da "kindergarten killer"a dönüşenler içinse bambaşka terminolojiler lazımdır.

    orda burda gördüğümüz ve duyarsızlıklarıyla dikkatimizi çeken insanlar da bu kategoridedir, sadece duygularını tanımakta zorluk çekenler de... gayet geniş bir spektruma yayılmış farklı tezahürlere sahip bir kişilik özelliğidir denebilir.

    bunun zıddı olan ve "psikolojik sahada olup bitenlere dair algı yüksekliği" şeklinde tanımlanabilecek psychological mindedness, kadınlarda; aleksitimiyse erkeklerde daha yaygındır.

    en bilindik haliyle, bu memleketin tipik "duygu yüklü hassas kadın - duyarsız erkek" birlikteliğinin erkek ayağında görürüz aleksitimikleri, ki demet akalın şarkılarında ardlarından serzenişte bulunulan adamlar da olabilirler pekala.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap