5 entry daha
  • einar selvik'in aka (kvitrafn) ve tabi ki gaahl'ın bu zamana kadar yapmış olduğu en güzel şey, tamamen yepyeni, inanılmaz bir atmosfere sahip bir neofolk deneyi. iskandinavya'da neofolk'un başka bir eksene kaymasına bile sebep olabilecek harikulade bir grup wardruna. çok çok büyük bir emek var. kullandıkları enstrümanların birçoğunu kendileri yapıyorlar, eski ve kaliteli kayıt teknikleri kullanıyorlar. ayrıca, nordik değerleri de norveç black metali'nden çok daha güzel bir şekilde yüceltiyorlar. içi tıka basa dolu parçalar yaratmalarına rağmen ve bu da haliyle parçanın yaratmak istediği atmosferi yaratamamasına sebep olabilecek olmasına rağmen neredeyse hiç başarısız olmuyorlar. her seferinde, her dinleyişte, kuzeyin sisli çayırlarına götürebiliyorlar sizi. her dinleyişte kendimi bergen'de buluyorum.

    şöyle de bi web siteleri var: http://www.wardruna.com/

    2009'da başladıkları runaljod adlı proje, nordik rune alfebesinin harflerini temsil eden şarkılardan oluşan 3 albümden oluşacak. 2009 da çıkardıkları gap var ginnunga'dan sonra, ikinci albüm yggdrasil'in haberini de verdiler, çok sevindik. dinleyin, dinletin. bilin, bildirin efendim.

    http://www.wardruna.com/news/

    bödüt: yggdrasil çıkalı çok oldu, ne dinledik, ne arşınladık. çokca çalındı, dinlendi. vikings kullandı hunharca. bir anda yayıldı, şimdilerde daha çok kişi haberdar wardruna'dan. işte görmek istediğimiz manzaralar.
101 entry daha
hesabın var mı? giriş yap