9 entry daha
  • bir seye koru korune inanmanin ve sevmenin insani nerelere goturebileceginin filmi.

    kanimca, filmdeki en etkileyici/karizmatik karakter bas rahibedir. mimiklerin ve ses tonunun da katkilariyla beyaz perdede adeta yari ruhani bir varlik gorunumune burunmus, saygi ve merhametimin odagi oldu. parayla pulla isi olmayan sadece ve sadece tanriya duydugu sevgi nedeniyle, mevcut sistemin devamini saglamaya calisan, bu yolda karsisina cikan herkesi yerle bir eden, karsilastigi yozlasmalar ile-manastirin icinde bulundugu yozlasma dahil- ölümüne mücade eden bir karakter. kendi icinde sarsilmaz, celismez ve hatasiz bir denge kurmus bir nevi hastalikli bir beyin.

    insandan uzak tanriya yakin bir hikayenin filmi. gunah nedir, tanri insani** nedir, iyi nedir, din nedir? butun bu sorularin cevabi herkes acisindan tek tek bakilarak verilmis. iyi ile kotu cogu yerde kolkola geziyor. filmin en buyuk ozelligi bu belkide.

    filmden sonra hissetiklerinizi tarif etmek icin nefret cok yuzeysel ve yetersiz kaliyor. hatta yanlis kaliyor. shindlers listden sonra hissedilenlere banzeyen, insani ezen, basan bir film. bir nevi travma.

    muzigine de deginmeden edemiyecem, zaman zaman son derece naif zaman zaman siddetli. tipki bu film gibi.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap