5 entry daha
  • öhöm.. bir yanılgıyı düzeltmek istiyorum. yaygın kanının aksine bu olağanüstü grubun kaydettiği tek şarkı yer blues değildir. üzülerek söylüyorum, ikinci bir kayıt daha var.

    evet. ne yazık ki müzik dünyasının görüp göreceği bu en büyük, en müthiş, en taşşaklı grubunun kayıtlara geçmiş ikinci parçası "whole lotta yoko".. adından da kolaylıkla anlaşılacağı üzere, konu japon asıllı dünya çirkini heykeltıraş kadın yoko ono. daha bitmedi. yetmiyormuş gibi şarkının vokali de kendisine ait. vokal dediğim de bu bayanın çığlıkları. ciddi diyorum lan, baştan sona bildiğin çığlık.

    yani, arkada john lennon, mitch mitchell, keith richards, eric clapton çalarken bu kadın oraya çıkıp bi güzel bağırıp çağırabiliyor. cesarete bak lan? bu saydıklarım, başlı başına müzik tarihine yön vermiş, çığır açmış adamlar. hadi onları da geç, oraya kolundan tutup bir de keman çalsın diye adamın birini getiriyorlar ki, o da ivry gitlis. belki duymamışsınızdır ama, klasik müzik camiasında adı geçtiğinde kalkıp önünü ilikleyenler var. adam geçtiğimiz yüzyılın en büyük kemancılarından.

    ortalama bir faninin rüyasında bile görse çarpılacağı bunca müzik tanrısının arasına girmekten, afedersiniz orada kafa sikmekten hicap duymayan birinden bahsediyoruz. düşündükçe tansiyonum yükseliyor yemin ediyorum. nerde yer blues, nerde bu?

    çok yazık.

    http://gozie.com/…lis-amp-yoko-ono-whole-lotta-yoko
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap