• kreuzberg'de türkler tarafından kurulmuş çetedir. günümüzde adlarını bir çok kişi killa hakan vasıtası ile duymuştur. el cezire televizyonun 36 boys belgeseli ile nerelereden günümüze kadar geldiklerini öğrenmiş olduk. belgeselde ceza'nın da dediği gibi gençlerin amerikan filmlerinde gördükleri çete olaylarının birebir gerçeği yaşanmışlığı. ortaya çıkışı ırkçılığa karşı durmakla başlamış. wiki'den alıntı yapacak olursak:

    36 boys berlin'in kreuzberg semtinde genç türklerden oluşan bir çeteydi.

    çete 1980'lerin sonundan 1990'ların ortalarına kadar aktifdi. 300'e kadar kişiden oluşan çetede sadece türk gençler değil diğer uyruklu gençlerde temsil etmişdir. çetenin etkinlik oldu bölge kottbusser tor mahallesi etrafı ordan naunynstraße sokağı ve waldemarstraße sokağı arasındaki yerleşim alanlara uzanan görlitzer bahnhof tiren istasyonu dahi. çete ismini berlin'in eski semti südost 36'dan almıştır. çete'nin ismi aslen 2003'de emekli bir dededen bıçaklanan attila murat aydın'ın aklına gelmiştir, kendisi berlin'nin ilk rap sanatçılarından birisiydi.

    çete 1990'ların başında jungfernheide parkında naziler'le ve skinheadler'le mahalle kavgaları yapmışdır. çetenin diğer rakipleri ise schlesisches tor mahallesinden warriors ve wedding mahallesinden black panthers çeteleriydi. kreuzberg'de 1 mayıs işçi bayramı sırasında 36 boys çetesi özerk gruplarıyla birleşmiştir, ittifak anlaşma nedeniyle uzun sürmemiştir. çetenin graffitileri berlin çapında çoğu yerlere dağıtılmıştır. çetenin graffitileri kreuzbergde işaret olarak kullanılmıştır. 36 boys çetesi yanı sıra orta yaşlı çoçuktan oluşan ve daha yüksek şiddet potansiyeli gösteren "36 juniors" çeteside vardı.

    berlin senatosu 2007'de eski çete üyelerini "kiezläufer" olarak çalıştırtmaya başlattı onların görevi şimdiki kreuzbergin gençlerine her türlü konuda yardımcı olmak ve suçlardan uzak durmalarını sağlamak. çetenin yoğun oldu naunynstraße sokağı ve yan sokakları berlin senatosu tarafından "tehlikeli bölge" olarak adlandırılmıştır. çetenin çözülme nedeniyle eski üyeleri çeşitli yollara yönelmiştir. kimisi cinai yollarda kalmıştır kimisi de eskiden tek alman çete üyesi olan ve şimdiki aşçı tim raue gibi doğru yolları seçmiştir. bazıları da semt projelerinde ve gençlik merkezlerinde çalışmaktadır. eski çete üyelerinden biri sinan tosun kottbusser tor mahallesinde bir giyim dükkânı sahiptir ve üzerinde 36 boys simgesi olan kıyafetleri satmaktadır. sinan'ın kardeşi profesyonel boksör muzaffer tosun eski üyelerdendir, rap sanatçısı killa hakan'da ve yazar, film yönetmeni ve medya pedagogu neco çelik'de eski çete üyelerinden biridir.

    medyada bir yabancı uyruklu prototip çete olarak tanımlanmıştır.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/36_boys

    bu da el cezire televizyonunun yayınladığı 36 boys belgeseli. bu belgeseli izleyene kadar 36 boys olayının bu kadar geriye giden bir oluşum olduğunu bilmiyordum. bu isme genelde rap dinleyicisi kitle aşinadır. ilk defa duyanların belgeseli izlemesini tavsiye ederim.

    http://www.youtube.com/watch?v=a99agxr1m9y
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap