2 entry daha
  • william gibson’ın neuromancer’ın devamı (devamından kasıt bilimkurgusal anlamda tasarlanan dünyanın tamamen aynı olmasıdır) olarak yazdığı cyberpunk romanıdır. türkiyede sarmal yayınevinin çıkardığı kitabı anlamak için ilk önce neuromancer’ı okumak gerekiyor aslında.
    kitabın arka kapağındaki "gibson bu romanda da neuromancer’daki çizgi üzerinden yürüyor" ifadesi dışında hiçbir yerinde bu iki kitabın bağlantılı olduğunu ve bu kitabın eğer bir seri durumu varsa ikinci kitap olabileceği belirtilmiyor. bir seri olmadığını varsaydığımda da kitaptaki yabancı kelimeleri anlamak için gerekli olan sözlüğün sadece neuromancer’da basılması diye bir sorunsala tanık oluyoruz. nerden baksanız yayınevinin veyahut editörün bir eşekliği var.
    tamamen şans eseri ilk önce neuromancer’ı okumuş (onu da güç bela okumuş anlayan kadar göbeğim çatlamıştı) olmamın avantajından faydalanacağımı düşünen bir insan olarak "ben biliyorum" edasıyla başlamıştım kitaba. ama nerde anlamak nerde keyif almak. 30 sayfa oldu 40 sayfa oldu hiç bişe anlamadım kitaptan. öküzlük bende mi acabı diye düşünmeden edemedim. azmettim devam ettim. 50. sayfa oldu çaktırmadan idare ettim, kıvrana kıvrana 60. 70. sayfayı çıkarttım,daha fazla dayanamayıp attım bi kenara. allahım o nasıl kötü bir çeviridir, biri de çıksın bi sayfasını anlasın bi paragrafını çözümlesin.

    aman diyorum* kimse almasın okumasın gerekiyorsa orjinalı bulunsun kasılsın öyle okunsun..
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap