7 entry daha
  • söyleyeni, edeni dha doğrusu yapan adamı bilemediğim bir nevi şarkı.

    adı şimdiye kadar dimağımda schumacher olarak yer etmiş. gerçi anladığım kadarıyla hatalıyım ama siz yinede aramayın. #2175004

    schumacher olarak register ettiğim şarkıyı beyoğlu fitaş sinemasını buluşma yeri olarak seçen arkadaşların hepsi bilir, bilmekle birlikte tiksinir...

    şarkı(?) teknomsu bir kıvamdadır. gerçi soğanlar pembeleşmeyi bırakmış, resmen yanmış olay kıvamını kaçırmıştır. tahmin edilebileceği gibi şarkının konsepti formula 1dir. durum böyle olunca anlamsız sözlerin üstüne motor sesi koyup, arkadan "şuumaheeer" diye anırarak şarkı oluşturulmuştur. gerçi bu oluşuma şarkı olarak hitap etmek, söz konusu garibete sanat gözüyle bakmak demek ama, anlatım kolaylığı için şarkı kelimesini tercih edelim.

    şarkı bir dönem fitaş girişindeki müzik market çalışanlarınca ya çok seviliyordu, yada kilitlenmiş köpeklerin üstüne sıcak su dökme etkisi yapmak için kibarca "daalın lan!... bekleşmeyin burda!..." der gibi sürekli loop'ta çalıyordu.

    bu şarkıyı zaten pek radyoda falan duymuşluğu yok. fitaş sineması dışında rastlayabildiğim tek mekan bağdat caddesinde yarışmayı kendine hobi edinmiş davarların arabasıydı. gözlemlerime göre bu şarkı öküz bünyelerde need for speed etkisi yapıp, "olm lan lan şumaheeer waorrr brüün brünn..." dedirtiyordu.

    ayrıca bunu kötü bir varyasyonuda alarma'dır. şiddetle sakınınız...

    (bkz: alarma)
140 entry daha
hesabın var mı? giriş yap