• taksim projesi sırasında bir araya gelmiş çeşitli sivil toplum örgütü ve bireylerden oluşan platform. taksim platformu ile aynı şey mi bilemiyorum.

    dün akşam gerçekleşen eylemle ilgili bir kamuoyu duyurusu yapmışlar:

    "basına ve kamuoyuna,

    taksim dayanışması olarak 9 kasım 2012 tarihinde saat 18.00’de yapacak olduğumuzu duyurduğumuz basın açıklaması öncesinde, kendiliğinden gelişen olaylar neticesinde, esnaf (zaten mahkeme kararıyla da tespit edilmiş hakkı olan) dükkanlarının önünü kesen barikatları yıkmıştır.

    taksim dayanışması, bilgisi ve eylemlilik planı dışında gelişen bu yıkım eylemi sonrasında, bu hukuksuzluğa karşı çıkan esnafa, sahip çıkmak amacıyla, metro çıkışı yanında yapacak olduğu basın açıklaması için, barikatların yıkıldığı alana yönlenmiş ve burada basın açıklamasını yapmıştır.

    burada taksim dayanışması basın açıklaması yapılmasının ardından, esnaf da mahkeme tarafından kendilerine iletilen tahliyelerin durdurulması kararını basına aktarmıştır.

    basın açıklaması, taksim dayanışması’nın istiklal caddesi’nden emek sineması’na kadar yürüyüşü ve burada yapılan kısa bir açıklama ile sona ermiştir. taksim nöbetleri, duyurulduğu gibi bundan sonra da 18.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir."

    bu açıklama hakkında iki çift lafım var. bariyerlerin yıkılması eylemini sahiplenemiyorsanız, kendinizi bu insanlardan ayırıyorsanız, bence o sokağa hiç çıkmayın. dayanışma kelimesi bu davranışa yakışmaz.
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap