9 entry daha
  • vücut ağırlığı ile ya da kendi, aletleri vs. ile spor salonlarına para kaptırmadan da spor yapılabileceğini iddia ederken ortaya sürülen destekleyici sav. alete, paraya ne gerek, spor salonları para tuzağı, oralara para kaptırmayalım demek güzel de, ama pek de doğru ve gerçekçi değil.
    buradan hareketle, evde her yemeğimizi zaten çok da güzel, misler gibi yapabiliyoruz, o zaman restoranlara ne gerek var. para tuzağı. pastanelere ne gerek var para tuzağı.
    yürüyerek her yere gidebiliyoruz, otomobillere ne gerek var. para tuzağı. uzak mesafelere de toplu taşıma, otobüs, tren. otomobil para tuzağı. elbiseleri kendimiz dikebiliriz, konfeksiyona, terziye, hazır giyime ne gerek var. para tuzağı. vb. daha bir sürü örnek verilebilir.

    aynı düşünce ile, yıllarca spor salonlarından uzak durdum. kendim hareketlerimi yaptım, ormanda, parkurda yürüdüm, atladım zıpladım, bisiklete bindim. az gittim, uz gittim, bir baktım hiç bir yere gitmemişim. aynı ormanda dönüp duruyorum.
    bir yıla yakın oldu, bir arkadaşın kayıtı esnasında, hadi lan ben de dedim. mac'ledim. iyi ki demişim. spor yapmanın ayırdına vardım arkadaş. harcadığım yıllara acıyorum, harcadığım paraya değil. bu arada sigarayı da bıraktım, zaten o bile yarısıyla tek başına aylık parayı ödüyor, ekstradan özel dersler için bile para kalıyor. neyse, almayayım özel dersi, hocaların yaptığı programlar, aletlerin uygun kullanımı için tipler, tavsiyeler. takip, kontrol, aylık ölçümler, geliştirici programlar. ben memnunum arkadaş. hem spor salonunda vücut ağırlığı ile egersiz yapmayı sağlayan aletler de var üstelik. tepeden tırnağa tüm kaslara.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap