9 entry daha
  • formatın ağababası kaynanalar'da görülür, bence başlatan bile odur. nöri kantar, muhasebeci kerim, "daayiii" hitabıyla maruf ismini hatırlayamadığım yeğen kontenjanından eleman, şöför dursun-durmuş da olabilir, bir de dünür timur hakmen görünür şirkette ama bu sonuncusu kantar'ın avukatı, kadrolu eleman değil, muhtemelen dışarıdan çalışıyor. kantar'ın kızı nur ve damadı timuçin de görev alıyor muydu hatırlamıyorum, geçmiş zaman.

    bir sonraki aşama ise bizimkiler'dedir. burada kadro daha geniştir. kardeşler şevket ve şükrü patron ve genel müdürdür, babaları emekli hakim orhan bey hukuki işlerde danışılan ama kadro dışındaki kişidir. muhasebeci ergun, bir ara iki sekreter-bir eleman, sonra bir sekreter-bir eleman (kanarya) bir de çaycı abbas efendi (cıvık bacım afedersin) şeklinde bir çalışan kadrosu vardır. bir de yine ara ara şevket'in oğlu cem de firmaya eklemlenir.

    ortak yan yine aynı: "ne iş yapıyor bu adamlar yahu"

    edit: bizimkiler'deki firma gıda iş kolunda olarak hatırlanıyor mesaj atanlar tarafından. muhtemelen bunların kadro genişliği dışında amaçları da daha belliymiş.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap