• ne iş yaptığı belli olmasa da sürekli olarak kar eder bunlar. bir plaza içerisinde 4-5 kişiden müteşekkildir. ihracat inşaat işlerinde faaliyet göstermeleri muhtemeldir.

    profesyonel yönetici diye bir şey yoktur. tüm aile eşrafı bir şekilde yönetimde söz sahibidir. ama bu adamlar toplanıp bi yerlere gitse de kalan 1-2 kişi şirketi ayakta tutmaya yeter. bu holdinglerdeki yönetim sırrını bulabilirsek tez zamanda amerika'ya rakip olabiliriz bence.
  • yaşaranlar'ınkini 3 günde batırdılar. borsa falan hikaye, senaristle iyi geçinecen ağa, yılbaşında, bayramda çiçeğini sepetini eksik etmiycen, yoksa durum yaş.

    getti dağ gibi holding. hala acırım.
  • ne idüğü belirsiz raporlardaki ufak bir hatayı fark ederek holdingi batmaktan kurtaran über zeki bir kız barındırırlar. o kız sekreterlik ya da stajyerlikten bir anda yönetim kuruluna yükselir, hisse sahibi olur, giyimi kuşamı değişir.
  • en baba yönetim kurulu toplantılarında koca koca adamlar aralarında "ayşe sence beni seviyor mu ? " liseli ergen geyikleri döner .bir de mutlaka alımlı bir mimar kadın vardır ,tüm patronların ağzını suyunu akıtan.
  • dizi karakterlerinin geçinmek gibi minik, minicik dertlerini o güzel kafalarımıza takmayalım diye vardırlar.

    bu anlamda ağa dizilerindeki feodal beylikler neyse, patronun oğlu dizilerindeki holdingler de odur.

    şuncacık dizi bilgimle de ancak böyle bir anlam bulabildim varlıklarında.
  • çalışanları "işe gidiyorum"," ofise gidiyorum" demezler. "holdinge gidiyorum" derler.
  • magazin basınının gözdesidir. keçiboku holding'in genç veliahtı her allahın günü manşetlerdedir.
  • ibnemsi bir avukatı mutlaka vardır.
  • formatın ağababası kaynanalar'da görülür, bence başlatan bile odur. nöri kantar, muhasebeci kerim, "daayiii" hitabıyla maruf ismini hatırlayamadığım yeğen kontenjanından eleman, şöför dursun-durmuş da olabilir, bir de dünür timur hakmen görünür şirkette ama bu sonuncusu kantar'ın avukatı, kadrolu eleman değil, muhtemelen dışarıdan çalışıyor. kantar'ın kızı nur ve damadı timuçin de görev alıyor muydu hatırlamıyorum, geçmiş zaman.

    bir sonraki aşama ise bizimkiler'dedir. burada kadro daha geniştir. kardeşler şevket ve şükrü patron ve genel müdürdür, babaları emekli hakim orhan bey hukuki işlerde danışılan ama kadro dışındaki kişidir. muhasebeci ergun, bir ara iki sekreter-bir eleman, sonra bir sekreter-bir eleman (kanarya) bir de çaycı abbas efendi (cıvık bacım afedersin) şeklinde bir çalışan kadrosu vardır. bir de yine ara ara şevket'in oğlu cem de firmaya eklemlenir.

    ortak yan yine aynı: "ne iş yapıyor bu adamlar yahu"

    edit: bizimkiler'deki firma gıda iş kolunda olarak hatırlanıyor mesaj atanlar tarafından. muhtemelen bunların kadro genişliği dışında amaçları da daha belliymiş.
hesabın var mı? giriş yap