7 entry daha
  • lynch * bok yemis bu kitabin yaninda. bu kitapla karsilastirabilecegim tek yapit (cok kitap okuyan adam degilim), breton'un nadia'si, oradan anlayin. kitaba 3 kez basladim, farkli yerlerde birakmisim, sonuncusunda bitirebildim.

    ilk once sunu soyleyim, bence kitabin cevirisi cok kotu (cicek oztek '98). kitapta cok fazla dusuk cumleli basi gozu kaymis bolumler var. lem bunu kasitli yapmis olabilir, ama ben o argumana cok ikna olmadim. yazdiklarimi o cercevede okuyun, yani baska bir ceviride ya da dilde farkli olabilir.

    kitapta benim yakaladigim ana fikir, insanin dunya uzerindeki kafa karmasikligi, surekli bir varolus nedeni bulma cabasi. kahramanimiz insanlik gibi surekli 'neden burdayim, gorevim ne' diye soruyor. etrafinda gordugu her seyi kendi gorevine baglamaya calisiyor. bu nedenle kitabin ortasindan itibarren -biraz da yazarin oyununa gelmemek icin *, kitap da anlam aramayi, oyukuyu takip etmeyi biraktim. bana lem'in de oykuye dikkat cekme gibi bir derdi yokmus gibi geldi.

    cok zor bir kitap, oykuyu takip etmek sabir istiyor. arada kacan eminim onlarca espri, yan fikir vardir. baska dilde okumak da fayda var, ya da ilgilenenlere sormak lazim, ana dilinde nasil diye.

    not: sonradan internetten bakindim, bazilari kitabin soguk savasa, istihbarata ve burokrasiye gonderme oldugunu soyluyorlar. bunu demek icin lem'in baska kitabini okumamis olmak gerekiyor heralde.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap