8 entry daha
  • öncelikle ayırarak belirtmek lazım gelir ki, mavi akım; bir doğal gaz tedarik boru hattıdır. btc boru hattı ise, bir petrol tedarik projesidir. ilkinde götümüze giren kazığın dibine dek zorlaması mevcutken, ikincisinde ise türkiye, azerbaycan ile ciddi bir enerji tedarikçisi-taşıyıcısı ortaklığı tesis etmiştir ki; buna göre, birincisi yüzyılın "gazığı" dır, ikincisi ise; yüzyılın stratejik başarılarından biridir.

    dün itibariyle, havada efir efir esen tr-suriye savaş rüzgarları arasında karambole giden bir şey daha vardır ki, o da şudur; tanap, yani trans anadolu doğalgaz boru hattı projesinin hükümetlerarası imza edilmesidir. bu ne anlama mı geliyor; yok efendim akp bir emperyalist taşerondur, gayri millidir vs diye nara atan zır cahil gürüha bir kapak manası taşımakla birlikte, mavi akımla götümüze giren girdirilen gazığın acısının bir nebze de olsa azaltılmasıdır. dahası, stratejik açıdan yüzde yüz türk -türkiye-azerbaycan ortaklığı- ile türkiyenin doğal gaz ihtiyacının çok düşük maliyetlere alınması ve kalan enerjinin güvenli şekilde avrupaya transfer edilmesidir ki, bunun öz manası şudur: türkiye enerji hatları bakımından benzersiz ve rakipsizdir, herkes de türkiyenin taşşağına muhtaçtır.

    imza edenlerin elleri dert görmesin, arada indiregandi yapıldıysa ki illaki olacak, benden yana 72 milyonda bir hakkı helaldir..
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap