5 entry daha
  • formula 1 araçlarında bulunmayan ve motorunun durması dışında hiçbir sorunu olmayan aracın içindeki f1 pilotunun çaresizce aracını terketmek zorunda kalmasına sebebiyet veren motordur. pit stop anında takım üyelerinden biri motorun durma ihtimaline karşı elindeki harici marş motoruyla aracın motorunu yeniden çalıştırmak üzere hazırda bekler. bundan gayrısına yapacak bir şey yoktur.

    bu kadar teknolojik araçlara neden bir marş motoru takmamışlar diye kendimizce düşündüğümüzde cevabın ağırlık tasarrufu olduğunu buluruz. on silindirli v tipi bir motoru çalıştırmaya yetecek büyüklükte doğru akım elektrik motorunun ve bu motoru besleyebilecek güçte bir akünün ağırlığı, deposundaki yakıtın azalmasıyla bile performansı değişebilen hız makineleri için çok fazladır.
    normal şartlarda yarış boyunca bunlara hiç iş düşmeyeceği de göz önüne alındığında marş motorunun bir formula 1 aracı için ne kadar büyük bir lüks olduğu anlaşılabilir.

    sonuç olarak, sen ben gibi sade vatandaşın caddelerde gördüğü, bindiği araçlardaki marş motoru, değme formula 1 otomobilinde bile yok. kıymetini bil...
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap