2 entry daha
  • istanbul film festivali her daim yeni şeyler keşfetmek için doğru adres olmuştur. bazen yeni kültürler keşfedilir, bazen hiç farkında olmadığımız gerçekler. bu seneki festival benim için norveç kültürünü daha yakından tanıma fırsatı oldu. filmleri izlemeden önce norveç hakkında huzur ve refah listelerinde üst sıralarda yer almalarından dolayı aklımda gelişmiş bir ülke profili vardı kuşkusuz. ama o gelişmiş ülkenin içerisindeki çarpıklıklar ve problemler hiç aklımda canlanmıyordu. ancak izlediğim filmlerden "oslo 31. august" bütünüyle problemli bir insanın yaşadıklarını konu alınca bu durum tersine döndü. çünkü yönetmen bu filmle yüksek refah içinde nasıl çarpık bir karakterler var olabilir sorusuna net bir cevap veriyor ve bu cevabın etkisiyle film bittikten sonra adeta suratınıza bir tokat yemiş gibi salonu terkediyorsunuz.

    film uyuşturucu bağımlısı anders'in yaşadıklarını anlatıyor seyircisine. yakın çevresiyle yaşadıkları ve sosyal bir insan olmasına rağmen çektiği yalnızlığın anders'e etkileri izleyiciye oyuncu anders danielsen lie'nin etkiliyici performansıyla çok iyi yansıtılmış.

    neden izleyelim diye soranlar için, anlattığı konu ve oyunculuk dahil her yönüyle izlenmeye değer bir film bence cevabını verebilirim. ayrıca cannes film festivalinde de programa girdiğini söylemekte fayda var.

    dipnot: diğer izlediğim norveç filmi "hodejegerne".
264 entry daha
hesabın var mı? giriş yap