11 entry daha
  • neyden elde edileceği de bilinmez. bazısı bilinir de, bazen de yok, öyle bir şey sağlar ki bunu...

    yoğunluktan (bazen sadece kafa yoğunluğu bile olabilir) ilk fırsat bulunduğunda, kulaklıkları yerleştirip kulağa müziği dinlerken, hiçbir insanla birebir diyalog bile kurmadan, elde missss kokulu kahveyle net üzerinden masa oyunları oynamanın verdiği rahatlık, dinlendiricilik mesela. nereden akla gelir? nasıl anlatılır? zavallıca mıdır? belki. ama... değildir sanki ya.

    başka durumlar da olur, birisiyle sessizce oturmak gibi. iç rahatlığıyla, memnuniyetlerin farkındalığıyla, "zaman dursa da olur" düşüncesiyle. bunun dinginliği anlatılabilir de, çok kişinin bildiğidir, reddedemeyeceğidir çünkü. eh, ergenliklerin "ben marjinalim!"i ve sonralarının "benim ağzım yandı, ben 'desperate man olamam daha"ları sarmadıysa, insanlık getirisi olarak da pek gerçektir ya.

    ama ilkindeki o dinginlik yine de bir başkadır. sadece kendi dünyanda, kendi dünyana bile ihtiyaç duymadan - müzik ve kahve zevkini saymazsak - böyle bi' rahat zaman geçirmenin tatlılığıyla, karşındaki adamın birinin "çat" diye rıfkıyı sana yedirmesinden suratında aptalca oluşan sırıtmanla ortaya çıkan... haha çok mu ezik ne hakikaten?

    olsun, kahve de pek güzel.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap