1 entry daha
  • özlenen ve özleten hocadır.

    çok ödev verir, üçüncü sınıfı sürekli bir yoğunluk içinde geçirirsiniz, ancak çok iyi niyetli bir insandır. dersine ciddiyetle yaklaşır, gerekli önemi vererek çalışırsanız iyi bir notla (en aşağı b) dersi verirsiniz. ayrıca bugüne kadar verdiği hiç bir ödevi zorunlu yaptığı görülmemiştir, verdiği ödevleri daima vize ve final notuna bonus puan olarak ekler, teoride ödevleri yapmadan da tam notla dersten geçmeniz mümkündür. nitekim verdiği ödevler sayesinde kendisinin vize ve finallerinden 100 puanın üzerinde not alanlara da bizzat şahit olunmuştur. dersinin bu kadar zor olması murat hocadan ziyade dersin kendisinden kaynaklanmaktadır (bkz: medeni usul hukuku). murat hocanın zor olduğunu iddia eden kişiler muhtemelen hayatlarında başka usûl hukuku hocası tanımamışlardır.

    (bkz: #5929827)
    (bkz: #16355329)
    (bkz: #10998615)
    (bkz: #11644507) (rahmetle anıyoruz)

    çalışan bir öğrenci için bile birinci dönem vizesinin yani kendisinden gireceğiniz ilk sınavın zor geçmesi olağandır. çünkü nev-i şahsına münhasır bir soru stili vardır ve paragraflara ayrılmamış, tüm sayfayı kaplayan, küçücük puntolu o pratik sorudaki onlarca satır gereksiz bilgiyi es geçip hukuken gerekli bilgilere yoğunlaşması gerektiğini bilmeyen öğrenci için cevapları yetiştirmek bile başlı başına bir derttir. ancak birinci dönem vizesinden sonra artık sınavlarda sizi neyin beklediğini bildiğiniz için o soru tipine yönelik hazırlanarak bir de üstüne doğru düzgün çalıştığınız takdirde hak ettiğiniz notu da rahatça alabilirsiniz.

    kaldı ki aslına bakarsanız hmk'yla beraber dersin pek de zorluğu kalmamıştır artık. humk eski bir dile sahip olmasının ötesinde - ki üçüncü sınıfa gelmiş bir hukuk öğrencisinin bu kanunun dilini anlaması gerekir - , madde başlıkları olmayan yani aradığınız hükmü bulmanın oldukça zor olduğu, bunun yanında birbiriyle alakalı konuların da yakın maddelerde düzenlenmediği yani sistematiği de bozuk olan bir kanundu. durum böyle olunca humk döneminde murat hocanın sınavlarında kanunun açık olmasının öğrenciye ciddi bir getirisi de olmuyordu.

    dersi anlatırken verdiği absürdlüğün sınırlarını zorlayan örneklerle usûl hukuku gibi sıkıcı bir dersi bile çekilebilir hale getirmeyi bırakın, kanımca gayet zevkli hale getirmektedir. alanındaki donanımını zaten tartışmaya lüzum dahi yoktur, dersini ciddiye alan bir öğrenci fevkalade iyi bir usûl hukuku bilgisiyle dersi verecektir. ders dışında ise bir kez muhatap olmuş bir insanın bile fark edeceği üzere hoca olma forsunu öğrencilere karşı kesinlikle kullanmaz ve hiç bir öğrenciye karşı nezaketi elden bırakmaz. her öğrencisine karşı sanki daha genç olan kendisiymiş gibi saygı duyduğunu fark edebilirsiniz. her neyse, başta da dediğim gibi özlenen ve özleten hocadır.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap