9 entry daha
  • ''salak'' insanlara katlanamayanların da adıdır. bu kişiler ''aklı güzel'' olanlardan ne derece etkileniyorsa ''aklı kıt'' olanları o derece itici bulur. ''aklı kıtlık'' öyle genelgeçer gerçeklerle insanların tanımladıklarından olmak değildir. herkesçe kabul görülmüşlük bile onlar için bir kıstas değildir. bu insanların farklı bir bakış açıları vardır. onları kandıramazsınız, ayrıntıcıdırlar. bir cümlenizi yakalayıp kurulmasındaki ince zekayı düşünüp size hayran olabilirler. bu kişiler için başka insanlar tarafından ''salak'' ya da ''akıllı'' olarak addedilmeniz bi' sikim ifade etmez. onun kıstaslarına göre değerlendirilirsiniz. sizi bir kalıba sokmaz.

    bu kişilerin sevişmeleri kelimelerle olur. kelimelerle öyle oyunlar oynarlar ki, bundan aldıkları zevkten ötürü bunu ömür boyu devam ettirebilirler. inanması güçtür, ama bunu kimsenin anlamasının peşinde değillerdir. onlar yaşanacak zevklerin en acayibini bile bulup yaşıyorlardır. bu kişi, kelimelerle orgazm yaşatabilir karşısındaki insana. ha, bu karşısındaki insan kesinlikle bizim sapyoseksüelin ''güzel akla sahip'' olarak addettiği kişi olmalı. değilse zaten size çok kullanmadığı cümlelerden sarf etmez. günlük dili diğer insanlarla anlaşabilmek, işlerini görebilmek için kullanır. ama unutulmamalıdır, sizin o çok bildiğiniz alfabeden kendine çok farklı bir patern yaratmıştır.

    bu kişiler biraz da faşist olabilirler bak. niye? ya zaten ''salaklara''* dayanamıyor, onların olmaması dünyayı daha güzelleştireceğinden yok olmalarını yeğleyecektir. yolda sokakta dolaştığında yüzleri değil cümleleri görür. eğreti kurulmuş cümleleri, ''bomboş'' olma halini rahatlıkla ayırt eder. elinde görünmez bir kılıçla dolaşır ortalıkta. bomboş cümleler kuranların kafasını kese kese ilerler insanların arasından; çünkü biliyor ki o kafalardan çıkan her ses, evrende kimse duymasa dahi kaybolmayacaktır. çok gereksiz. insanın kendini gerçekleştireceğine inandığından ''aklı çirkin'' olmayı tamamen kişinin kendine bağlar. tüm suçu kişiye yüklemese de çoğunluğu onundur. en önemli özelliği cinsiyetsiz olmasıdır. düşüncelerin cinsiyeti var mıdır ki hem onun olsun? o sebeple bir kadından ya da erkekten etkilenebilir bu anlamda. güzel ya da çirkin olmanız önemlidir onun için ve şuna inanır: düşüncelerini eşsiz bulduğu biri, onun için asla çirkin değildir. bu, isterse herkes tarafından çirkin olarak gösterilmiş biri olsun. tecrübe edilmiştir.

    tüm o güzel, çirkin, akıllı, salak gibi etiketleri yapıştıranlara duyduğu nefretle tüm cinsiyetsizliğiyle savurduğu okkalı bir küfürdür bu insanın yaşaması. sizin ortak paydada buluşup insanları sınıflandıran zihniyetinizin götüne sokayım der. son sözü bu olabilir. seyircilerine reverans yapıp gerektiğinde ayrılır sahnesinden.
1104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap