5 entry daha
  • bpg'nin, hatta sago'nun en anlamlısı. çok faklı bir şey bu. bir şarkıdan daha fazlası var üstad'ın 3 dakika 44 saniyelik eserinde. tınısı, tadı çok farklı bir şey..

    kaldırımlar ezdik, yıllar aldı başını vurdu duvara.. rüşvetiydi kaderin ilk görüşte aşk!
    vurucu sözlerine böyle başlıyor sago. evet, kaderin rüşveti ilk görüşte aşk.. ve tasmalarda diyor kalbin. sen sen değilsin dostum; kalbin, ruhun başka bedenlerde..

    hırsız kaptı tüm kolu ve serüven oldu iki hayat. birisi hırsız rolüne bürünür oldu, diğeri hep bakan bir kör. birisi acıyı çekti, öteki acıyı servis etti.
    iki hayat. ikisi de farklı kişilerin hayatı. ancak birisi, diğerinin hayatını da istiyor kendisine. o hayatın içine etmek istiyor.. evet o acıyı servis ediyor, diğeri ise bu acıyı içine çekiyor.

    zor bir deneyim oldu.. kördü, yoktu güneşi.. zordu, çoktu çilesi..
    çekilen onca zorluk.. hayata verilen bir istifa dilekçesi.. ölümü düşlemek.. hiç kolay olur mu? yaşananlar zordu. ama iyi bir deneyim oldu. en azından deneyim oldu, evet bu şekilde avunabiliriz.

    ve o nakarat..
    ben zebani tarlasında yabani meleğim. yabancı hancı, sancı evreninde zancı, tutuklu avcı, kolları kelepçeler diyarı, riyalı mutluluklar yadigarı.. uğurla bahtiyarları!

    hangimiz varız, hangimiz yokuz?
    bilemeyiz. biz bu dünyada bilinmezin elçileriyiz.. hayat bir boşluktur, bir bilinmezlikler silsilesidir. bilemeyiz..

    kavalyem olsa öpebilir miyim ölümü?
    ölümden medet umar hale gelmek de var bu ömürde. sadece o değil ki ölümden medet uman. sadece ben değilim, sen değilsin..
    ne demiş necip fazıl;
    nem varsa, evim, anam,
    çocukluğum hatıram
    ve ne sevdalar serde, bıraktım gerilerde,
    kaçar gibi yangından.
    rüzgarların ardından,
    baktım da süzgün süzgün,
    kurşun yükünü gönlün,
    tüy gibi hafiflettim,
    denize hicret ettim..

    herkes ömrünün bir bölümünde ister bu zor yaşamdan kurtulmayı, herkes ister kaybettiği alemi deryalarda aramayı..

    ben yolumda molama hep bir sigara nefesi alarak adımı attım..
    tek dostum oldu yanıp sönen sigaralar.. bazen sende onu görür gibi oldum. ne de olsa o da senin gibi bitiyor, beni bırakıp gidiyordu, ne de olsa o da senin gibi ömrümü yiyip bitiriyordu..

    boş mu kalbin ha? doldur o zaman. ansızın durabilir, defedebilir, hatır konuşmasıyla dile getir. her satırda çıkarı virgül etme kompozisyona, bin zebani tarlasında tek ve son seferdesin...
    her şeye rağmen hikayenin sonunda bir öğüt var. bu şarkıyı sevme sebebim. boşver ömrünü sikip bir kenara savuranları, sen devam et yaşantına. tekrar sev, aşık ol, tekrar asıl şu lanet hayata.. zaten bir kere geliyorsun, olabildiğince sindir ömrü, üz, üzül, sev, sevil..

    nefesi bitti sigaramın, yaşama soktum yenisini, çektim içime..
    ve her şeyin sonunda, uğurla bahtiyarları..
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap