4 entry daha
  • şu kadro ile bitirdiğim oyun:

    charizard: oyuna charmender'ı seçerek başladığım için zaten en çok geliştirdiğim eleman kendisi oldu. lvl 72 idi gary'yi harcadığında. zaten pokemon dünyasının en güçlü 3 pokemon'undan biri (mewtwo ve dragonite ile kapışırlar). su pokemonlarına karşı zaafı varmış gibi görünse de dragon atakları ile turn kaybetmeden veya 2 turn'de karşındakini aşağı indirebilir. elite four ile olan maçlardan sadece ilkinde zorlandım. 5 tane ice pokemon geliyor, tam karşınızdakini alacak gibi oluyorsunuz, rakip zart diye full restore atıyor, çok sinir bozucu.
    pidgeot: "haydaaa" dediğinizi duyar gibiyim. valla pidgeot'a ilk 6'da yer vermem tamamen duygusal sebeplerden. sıpa iken severdim, kıyamadım. zaten fly'ı bu kardeşe öğretince yanımda taşımak da farz oldu (diğer flying'lerin saldırılarından çalmak istemedim). pek bir şeye yaramıyor oyunda, iyice geliştirip steel claw falan öğretirseniz belki. ilginç şekilde gary'nin son maçtaki 6'lısında pidgeot var.
    primape: yine duygusal bir seçim olsa da bu kullanışlı. rage türü saldırılar harici, şu an isimlerini unuttuğum iki kasaba arasındaki yolda takılan iki fighter amcadan sadece 1 kereye mahsus öğrenebilen mega punch ve mega kick'i öğrettim, zaten kendi chop saldırıları ile hakkaten ayı gibi bir şey oldu. çok kolay ölebilmesi handikap da olsa ilk saldırı kendisinde ise allah ne verdiyse gömçürüp aşağı alabiliyor. severim.
    articuno: "her type'dan bir pokemon şart!" mottosu ile çıktığım bu yolda water-ice ailesinden çoğunlukla tercih sebebi olan gyrados yerine kendisini seçtim. sadece seafoam island'da yakalanabilen bu arkadaş sırf sözde legendary değil, gerçekten güçlü ve hatta gyrados'dan daha güçlü olduğu da statlarla kanıtlanmış durumda.
    zapdos: articuno ile aynı sebepten dolayı tercih ettim, electric pokemon'lar arasından jolteon, electabuzz, iyi geliştirilmiş bir raichu belki kendisini zorlar. o da belki... water-ice'a karşı kendisi ilaç oluyor, thunder saldırısını bulup öğretirseniz ortada charizard'ın antisi diye bir şey kalmıyor.
    aerodactyl: ota boka resist olan bu fosil arkadaş gerçekten rakip için sinir bozucu olabiliyor. çok çeşitli saldırıları öğrenebilmesi büyük artı. şiddetle tavsiye.

    bunun dışında oyun içi kullanışlı pokemonlar:
    diglett: cut öğrenebiliyor ve bu sebeple bir müddet yanınızda taşımanız iyi olur. hali hazırda bildiği saldırı olan dig ile ortamdan sıvışabiliyorsunuz ki combat'larda iş de görüyor dig.
    nidoran: ilk gym lideri brock'u yenmek için yakalanması şart olmasının yanı sıra, üst level'larda dabayağı güçlü. nidoking/nidoqueen iş yapar. tavsiye.
    butterfree: binbir türlü sleep, stun, poison saldırısı var. denenebilir.
    onix: yakalaması zor. oyun boyu sahip olmasanız bile indigo platosu'na giden yolda leblebi gibi lvl46-48 onix var. rock tomb öğretip lvl olarak geliştirirseniz (lvl 55-60 arası) ilk 6'da kullanılabilir.
    oddish-bloom-vileplume: grass'lardan sevdiğim 3'lüdür. oyun sonu için pek yeterli değil ama oyun ortalarına kadar iyi iş yapar.
    kadabra: kesinlikle önerilir. psişik pokemonlara gıcık olduğum için kullanmadım. charizard'ı indirir, sonra gider lvl 3 rattata'ya yatar hissiyatı var bende. ama bayağı güçlü, kullanın, kullandırın.

    eşek kadar adam olduk, oyun hala güzel, hala güzel.
96 entry daha
hesabın var mı? giriş yap