9 entry daha
  • içinde en fazla mizah unsuru barındıran akira kurosawa filmi. yaklaşık 2 buçuk saatlik süresi olmasına rağmen hiçbir sahnesi izleyiciyi sıkmaz.

    ayrıca tüm akira kurosawa filmlerini izlemiş biri olarak bana göre en iyi akira kurosawa filmidir. bu tabii ki diğer filmlerinin kötü olduğu anlamına gelmiyor, nitekim japonya'nın en büyük yönetmeninden bahsediyoruz. fakat diğer filmlerine 100 üzerinden 80 verecek olursam bu filmine ozu yasujiro'nun da deyimiyle (bkz: #24619659) 100 üzerinden 120 veririm.

    ben süresi bu kadar uzun olduğu halde bir dakikası bile izleyiciyi sıkmayan başka bir film izlediğimi hatırlamıyorum. kurgusu, senaryosu, yönetmenliği, oyunculukları ve müzikleri sinema okullarında ders olarak okutulmalı. ders olarak okutulmalı kısmını klişe bir söylem olarak söylemiyorum bu arada, gerçekten de ders olarak okutulabilecek nitelikte güçlü bir film.

    mükemmel bir film olmasına, farklı ülkelerde bir çok versiyonunun çekilmesine ve kimi büyük yönetmenlere ilham kaynağı olmasına rağmen akira kurosawa'nın en az konuşulan ve en az dikkat çeken filmlerinden biri olması da oldukça ironik.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap