4 entry daha
  • son videosu mr. simple ile neon donlu bir choi siwon ve bir adet kim kibum bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmış grup. rapçileri eunhyuk'un rap yapmak yerine şarkı söylemesi, batı pop müziğinde tee 2000'lerin başında terk edilen "boyband'de illaki rapçi bulunması gerekliliği" mantığını ortadan kaldırmış, k-pop müzik tarihinde ilerlenme sağlanmıştır. fakat, klip boyunca kim heechul'ün "sikimde değilsiniz" ifadesiyle dansetmesi de yaptığı işten pek memnun olmadığını göstermekte. neyse, ben ilk canlı performanslarını sabırsızlıkla bekliyorum. mistır simpul simpul diye ağzımıza dolandı bakalım.

    beşinci stüdyo albümleri için de diyebileceğim şu ki, tüm albümleri içersinde en iyisi bu olmuş sanki. fakat 10 ayrı kapakla basılması yani lee soo man denen herifin çakallığı mide bulandırıcı. "almayın lan albümü! aç kalsın pezevenk!" demek isterdim. ama heyecanlı fanlar "oppamı desteklemeliyim" diye kerizce bir yaşam tarzı sürdüğünden maalesef ki, güney korede'ki eğlence piyasası bir şeyi boku çıkana kadar sömürme yolunda devam ediyor (bunlar yüzünden içime dert oldu aramızda 5 saat olan ülkenin müzik piyasası).

    bu arada koreli fanların albüm satışlarının düşüşünü engellemek için uydurduğu oyuna gelmesin yabancı elfler. zira tercih edilen siwon, heechul, kyuhyun kapaklı albümler koreli elfler tarafından götürülecek, yabancı elflere ise ryeowooklu, shindonglu kapaklara kalacaktır. hatta ben koreli olsam, piyasadan toplarım iyi satacak kapaklı albümleri sonra keriz dünya elflerine satarım. asyalılar sinsi olurlar. kaç tane kore draması izlediniz hala bunu öğrenemediniz.

    unutmadan, sungmin kardeşimizin de her dilde "seni seviyorum" diye teşekkür ederek sevimlilik yapmaya çalışması da türkçe'de başarısızlıkla sonuçlanmıştır. ben ceni seviyorum ne demek? allahtan hangeul ile doğrusunu yazmış akıllı.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap