5 entry daha
  • şimdi bu iki kelimenin yan yana gelişi , üzeirmde derin bir irkilme yaratmıştır çoğu zaman. televizyonun yeni yeni siyah beyazdan renkliye geçtiği , ters menapoz zamanlarıydı.haftada bir iki kez açık oturum başlığı altında , henüz yeni yeni tartışma kültürünü kazanmaya başlayan bir halk vardı o zamanlar.hiçbir küçümseme ibaresi kullanmak istemiyorum , zaten diyalektik bir süreçten bahsetmek entry'nin gidişatını bozar , konuyu değiştirir.kısacası yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için bu tartışma kültürünün eklemeli ve gelişmeye muhtaç bir süreç olduğunu belirteyim , belirteyim ki bir takım mihraklar yarın çıkıpda "sen türk halkına tartışma fakiri dedin , niye dedin?" diye sormasınlar.
    neyse konuya döneyim. bu bakış açısı şeklinde dimağlarda yer edinen lafıgüzaftan şey , işte o dönemlerin ürünü birşeymiş gibi gelir bana hep.

    mesela;

    *"sayın cumhur , eğitim çok önemli. eğitim olmadan biz köylümüze ton balığı açmasını nasıl öğretebiliriz?
    -"haklısınız sayın ikinci cumhur - burada cumhurların fazlalığı kafa karışıklığına yol açmasın diye ikinci cumhur deniliyor , bir hınzırlık aranmasın!- tabi burada eğitimin görece niteliği ve eğitime karşı halkımızın duyarlılığı ve bakış açısıda çok önemli"

    bakış açısı , tıpkı sorun psikolojik demek , diyebilmek kadar illet bir kullanım alanıdır.
201 entry daha
hesabın var mı? giriş yap