5 entry daha
  • ilerici, toplumun ya da bireyin karşılaştığı sorunları çözmek isteyen ve çözmeye çalışan kişidir.

    "toplum, varolan sorunlarını çözmesin, çünkü eskiden bunlar sorun değildi" diyen kişilerce sürekli olarak eleştirilir. çünkü toplumun ve bireyin karşılaştığı sorunların çözümsüz kalması "gerici" denen kişiler için fırsattır.

    örneğin, "üç kıtaya yedi denize hükmeden ecded" tarafından %95'i okuma yazma bilmeyecek biçimde yaratılan toplum, ilericilerin düşünceleri ve eylemleriyle, %80'i okuma yazma bilen bir topluma "dönüştürülmüştür".

    elbette okuma yazma bile bilmeyen kişileri 600 yıl boyunca kolayca sömüren "üç kıtaya yedi denize hükmeden ecded" ve sefil kalıntıları, tek tek bireyleri ve genel olarak toplumu artık o denli kolayca sömüremeyeceği için rahatsızdır.

    o "üç kıtaya yedi denize hükmeden ecded", 600 yıl bouyunca, bu ülkeye; bir karış yol, bir tane hastane, bir tane kütüphane, bir tane adliye, bir tane ev, bir tane okul bile yapmamışken, ilericilerin yoktan varettikleri altyapı ve üstyapı, islamcıları, liberalleri ve diğer gericileri ne yapacağını ne diyeceğini bilemez bir duruma sokuyor.

    ondan sonra necip fazıl kısakürek diye başka bir gericinin üç kuruşluk sözleriyle kendilerini avutuyorlar.

    ilericiler avunmaz. avutmaz da.... ancak sorun çözer.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap