8 entry daha
  • bugün 2. toplantısı yapılan, çok güzel noktalara parmak basılan bir oluşum. sitedeki çoğu şeyin amatörce olduğunu, hatta bu oluşumun tamamen amatör ruhu ile ortaya çıktığı, amacı bilgisayar mühendisliği gibi disiplin isteyen bir mesleğe, hakettiği saygınlığı kazandırmak olan oluşum

    toplantıdan bir anektod aktarayım hemen. bir arkadaş şöyle dedi:
    "ben şu anda bir hastaya teşhis koyabilecek 'bilgi'ye sahibim. çağırıp 'neyin var' diye sorduktan sonra, semptompları internetten aratarak, çok büyük oranda ve çoğu doktordan daha doğru oranda teşhis koyabiliyor, 'şu şu ilaçları al düzelirsin' diyebiliyorum. ama maalesef, bir hastaya bakma yetkim yok!"

    işte, türkiye'de bilgisayar mühendislerinin tam olarak sorunu budur. 4-5 sene okuyup bu işin doktoru olup, bu disiplini almamış insanlarla aynı, hatta çoğu zaman daha az yetkiye sahip olmak (sen 4-5 sene okurken, insanlar kurslarda kendini geliştirip, senin önüne geçebiliyor)

    amacı, bu ve bunun gibi bir çok "derdi" gidermek olan, mesleğe hakettiği değeri kazandırmayı amaç edinmiş, amatör ruhlu insanların oluşturduğu bir grup şimdilik.

    "site çok amatör yeaaa" diyenler için gandhi'den geliyor : be the change you seek
148 entry daha
hesabın var mı? giriş yap