1 entry daha
  • adndde 2.level wizard buyusu (alteration)

    bir seferde tek bir karaktere etki edebilen strength, hedefi olan kişinin fiziksel gücünü arttırmak için kullanılır. bu büyüden etkilenen kişiler, büyünün süresi boyunca(casterın her levelı için 1 saat) bir aldatmacanın ötesinde, gerçekliğin yapısının değişimi ile fiziksel bir değişime uğrar, kasları olması gerektiğinden daha büyük, sıkı ve güçlü hale dönüşür.

    strengthin etkisi altında olan karakter eğer bir savaşçı* ise, 1 ila 8 puan kadar(d8) güçlenebilir. eğer normalde güç değeri 18 ise savaşçı karakter bu büyü ile minimum 18.10 maximum ise 18.80 değerine kadar gücünü arttırabilir. diğer karakter sınıfları içinse bu üst sınır 18dir.

    büyü rahiplere*, hırsızlara veya bardlara yapılırsa, hedefleri 1 ila 6 puan kadar(d6) güçlendirebilir. büyü kullanıcılarında* ise bu değer ancak1 ila 4 puan olacaktır.

    büyünün önemli bir ayrıntı diğer büyülü güçlendirme etkileri ile beraber kullanılabilmesidir. bir alteration büyüsü olduğundan, büyünün etkisindeki bedenin normal bir kaslı bedenden hiç bir farkı yoktur.

    uzun bir konsantrasyon ve yapılma süresi gerektirir(1 turn). yapılması için büyücünün hedefe dokunmasını gerektiren strength, büyülü sözcükler, hareketler ve güçlü bir hayvandan(ayı, goril vs) alınmış ufak bir doku parçası(diş, kıl, deri parçası) gerektirir.

    (bkz: mage büyüleri)
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap