6 entry daha
  • görevden alınmasıyla ilgili olarak şimdiden bir şeyler söylemek için erken ama tayyip erdoğan'ın emniyet içindeki cemaat temsilcisini görevden almasını, cemaate yolladığı bir "bürrssss yavaş olun lan biraz, seçim yaklaşıyor sizin yüzünüzden bizim imajımız bozuluyor" mesajı olarak okumak çok da yanlış olmaz. (zaten bu iki tutuklamadan sonra, tutuklamlara sahip çıkmak yerine canhıraş bir şekilde "valla olayın bizimle ilgisi yok" mealinde açıklamalar yapması da aslında bu anlama geliyordu)

    ikisinin de islami kaynaklardan besleniyor olmaları yüzünden kamuoyunda genel bir yanılgı var akp'yle cemaatin aşağı yukarı aynı şeyler olduğu yönünde ama o iş öyle değil. cemaat şimdi akp'yi destekleyen, geçmiş dönemlerde başka partileri desteklemiş bir oluşum. akp gider başkası gelir cemaat onları destekler. siyasi parti olmadıkları için oy kaygıları yok o yüzden seçimdir referandumdur dinlemeden güçleri ve etkinlikler el verdiğince canları istediği gibi at oynatıyorlar. misal cemaatin tam referandum öncesi kpss sorularını çalması ve işi eline yüzüne bulaştırması da o dönem akp içinde çok çok büyük rahatsızlık yaratmıştı. şimdi tam da seçim havasına girilmişken nedim şener ve ahmet şık tutuklamalarından sonra ergenekon soruşturması üzerindeki soru işaretlerinin artması ve "hükümete muhalif gazeteciler bir bir tutuklanıyor" görüntüsünün oluşması da erdoğan'ın sinirlerini yerinden oynatmış gibi görünüyor. halbuki konunun erdoğan'la ya da akp ile direkt ilgisi yok. bu iki gazetecinin başına gelenler cemaatle ilgili çalışmaları yüzünden.

    bekleyip görmek lazım, ilerleyen günlerde akp ile cemaat arasındaki iktidar çatışması derinleşecek mi (ki bu şimdi olmasa bile bir gün kesinlikle olacak ve ben o gün olacakları çok eğlenerek izleyeceğim) yoksa erdoğan'ın bu hamlesi sadece seçime kadar cemaatin tasmasını kısaltmak ve belki biraz da ergenekon soruşturmasına karşı olmasalar bile özellikle bu son iki tutuklamadan rahatsız olan kesimlerin (bkz: yetmez ama evet) ağızlarına bir parmak bal çalma hamlesi olarak mı kalacak.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap