5 entry daha
  • şiir nasıl bir şeydir dese birisi, çıkar ismet özel şiirlerini, özellikle "sevgilim hayat"ı, "kanla kirlenmiş evrak"ı, "sebeb-i telif"i gösteririm. bir heves, bir özenti ile okumaya başladığım ismet özel şiirleri, hayatımda büyük yer tutuyor artık -ki tanıştırana çok kırgın, çok kızgın olsam da en azından bunun için teşekkürü borç bilirim.-
    şiirlerinin her cümlesinde ayrı bir dünya, ayrı bir iklim, her cümlesinde bakılan yere göre değişen ama güzelliği asla bozulmayan bir manzara var. zaman zaman sonbahar oluyor aynı dize, bazen kış, ilkbahar ya da. yaz'ı pek göremiyorum ben ama bu tamamen benim sorunum.

    hayata sevdalanmadan devrimi bir ihtimal olarak bile özlemenin, güzelliğini görmenin amaçsızlığını gözümüze sokarcasına boynundan öpüyor şair hayatı. yaşamak çocuklar aşkına savaşmaktır diyor ya, daha ne desin?
    en önemlisi "inzâl" diyor. getiriyor en sona, dipdiri koyuyor bu kelimeyi. hayatı böyle şehvetle sevmenin, ona delicesine tutkun olmanın neleri kabul etmekten, nelere karşı durmaktan geldiğini bulmamız için getiriyor bir yolun başına sürüklüyor bizi.

    tutkunun "ıscacık" bir kucak olduğunu hatırlamaktan başka yol, sevdadan başka çare bırakmıyor.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap