6 entry daha
  • amerikan devletinin turkiye icindeki temsilcilikleri disinda bolgedeki stratejilerinin olusmasina yon veren think tank kuruluslari ve bunlarda calisan belli miktarda uzman vardir. sivil insiyatifler ve bagislarla finanse edildikleri soylenir. inanan beri gelsin. ivy league deki bir cok okulun ortadogu bolumunde calisan uzmanlar ayni zamanda bu kuruluslarda raportor olarak da calisirlar. henri j. barkey , john sitilides , bernard lewis v.s.

    turk diplomasisi seneler icinde yavas yavas kendi dusunce kuruluslarini olusturmaya ve akademisyenlerini washington dc de gorevlendirmeye baslamis, ayni zamanda kendi tezlerinin de bu kanallar vasitasi ile amerikan yonetimi nezlinde en azindan dillendirilmeye calismaktadir. mamafih turkiye bu acidan siyasi olarak surekli olarak kapistigi yunanistan ve ermenilerden oldukca geridedir. 2. hatta 3. jenerasyon rumlar ve ermeniler amerikan devletinin en ust duzeyde senelerdir gorev yapmaktadir.

    kabul etmek gerekirki turkiye bu konuda oldukca geri kalmistir.maalesef basimiz sikistikca yahudi lobisinden yardim almak, buyuk silah ihalelerinden dolayi, silah lobisi uzerinden kendini korumaya calismak artik cok surdurulebilir bir strateji degildir. roma uc gunde kurulmaz. bu oldukca uzun mesakatli bir yoldur. amerikada dogmus, amerikan univeristelerinde egitim gormus turkiyeli genclerin bu kuruluslarda yer almasi elzemdir.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap