6 entry daha
  • tekrar okunma sonrası 2. entry: sn okuyucu esasen bir kaç ay oluyor tekrar okumayı bitireli. ne var ki adına ihmal deyin, unutkanlık deyin, ne derseniz deyin ilk entrymde verdiğim sözü ancak şu anda yerine getirebiliyorum. geç olsun güç olmasın. ya şimdi ne yazsam ne desem bilemiyorum. bizim insanımız genelde pek okumayı sevmez. doğru dürüst bir tane kitabı bile okuyamayanların sayısı çoklukta iken 8 (yenilenen hali ile 4-6) cilt kitabı nasıl okutacaksın?

    her yurttaşın kendi ülkesinin tarihini bilmeye hakkı var ama o tarih onlara doğru şekilde öğretilir veya anlatılırsa. kurtuluş savaşımızın detaylarını ne kadarımız biliyor? mustafa kemal'in bir tabu olarak dayatılmasından ziyade kendisinin anlatılarak sevdirilmesi daha iyi bir yol olmaz mıydı? vatanını, milletini çok sevip te atatürk'ü hiç sevmeyen nice insan tanıdım. kendilerinin o aşık olduğu bu yurdu, bu vatanı onlara hediye eden kişi gerçekten mustafa kemal mi idi? rolü ne idi kurtuluş savaşında? sanmayınız ki bu kitapta ciltler dolusu anlatılan hikayede mustafa kemal pohpohlanıyor. hayır, tersine hatta... kendisinin ihtirasları, hırsları, bencilliği de çok ön planda.. bunlar kişisel özelliklerinin bir bölümüdür, olabilir. ama mesele bu yurdun kurtarılmasına yaptığı katkı ise eğer ve bunu gerçekten objektif bir biçimde anlamak, öğrenmek istiyorsanız mutlaka okumalısınız bu eşsiz eseri.

    nice isimsiz yiğidin hikayesini de bulacaksınız. sayı, modernize silah, araç, gereç, para, moral ve aklınıza gelebilecek her başka unsurca size kat be kat üstün olan işgalcilerin nasıl yerle bir edildiğine şahit olacaksınız. sanılanın tersine sadece yunanlılarla değil, ingilizi, fransızı ile yapılan çetin mücadeleye, çarpışmaya şahit olacaksınız. anadolu insanının ne derece fedakar olduğuna şahit olacaksınız. destansı bir teslim olmama, yılmamaya şahit olacaksınız. kısaca, teferruatlı bir biçimde kurtuluş savaşımızı yaşayacaksınız. bu memleketin nasıl kurulduğuna, temellerin nasıl atıldığına göz yaşlarınızla birlikte eşlik edecek ve belki biraz daha sosyal sorumluluk hissediyor olarak bitireceksiniz kitabı.

    dişiyle, tırnağıyla ve tüm yokluğuyla bu ülkeyi yok olmaktan kurtaran o güzel insanların torunları olduğunuzu hatırlayacak ve belki bir nebze olsun duyarlılık seviyenizi arttırmış olacaksınız. o unutulmaz insanların anısına, memleketinize biraz daha sahip çıkacaksınız...

    peki nasıl okutacaksınız bu kitabı? sebil gibi dizi var tvlerde. kutsal isyanı a'dan z'ye, noktasına virgülüne dokunmadan dizi yapsalar herkes te izlese ne güzel olurdu. o dönemi anlatan bir kaç dizi çevrildi, ama bu külliyatını anlatıyor. enver ve talat paşanın kaçışı ile başlayıp, izmir'de sona eriyor... ah diyecem trt bu işe el atsa ama birileri çoktan trt'ye el atmış durumda.. ah ki ah.. bunca paragraftır debelendim, belki buraya kadar bile okuyanım olmadı ama o sabırla okuyan arkadaşıma en azından şahsen rica ediyorum. oku kutsal isyan'ı.. sen oku hiç olmazsa.. ve bu entry sayesinde 1 kişiye bile okutmayı başarabildiysem yine de kendimi mutlu sayacağım.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap