8 entry daha
  • hastalıktır, erken teşhisle tedavisi mümkündür.

    annem "dikkat dağınıklığı" sandı, ben kendimi salak zannettim. psikologların hiçbiri hiçbiri "bu bir hastalıktır" demediği için ben daha ikinci gidişimde daralıp çıktım, bir daha gitmedim. başka psikologa gittik, "dikkat dağınıklığı değil, daha zor bir şey ama hallederiz" dedi, ben bir daha gitmedim. sonra başka bir tanesine gittik, ben yine bıraktım. kendimi bir salak olarak kabul edip oturdum. problem büyüdükçe büyüdü, annem deliler gibi matematik dersleri aldırdı ben travmalarda kayboldum. hiçbir psikolog "bu bir hastalıktır, tedavisi var" demedi, ben kendimi salak sandım.

    bu şeye müdahale edilmezse büyüyor. ilkokulda üç artı üçü toplayabilirken şimdi artı ve çarpı işaretlerini ayırt edebilmek için birkaç saniye düşünmem gerekiyor. hayır, ben salak değilmişim. hastaymışım. tedavisi varmış, geç kalmışım.

    sayı gördüğüm anda terlemeye başlıyorum, alışveriş yaparken fiyatlara bakamadığım için nakit para vermek yerine kredi kartı kullanıyorum, bir sayıyı duyduğum anda unutuyorum aklımda tutamıyorum. böyle bir şeydir bu diskalkuli. bütün hayatınızı etkiler.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap