2 entry daha
  • warhammer 40000'de imperial guard ordularında askerlerin disiplininden ve zihinsel saflıklarından sorumlu birim. bunu da ayaküstü kafaya sıkarak yapar. sanctioned psyker'a warp mı girdi. sık kafaya. birim geri mi kaçtı. sık kafaya. oyun mekaniklerinden dolayı eskaza geri kaçma hatasında bulunan efsane kahraman birimleri (solar macharius, ursarkar e. creed gibi) idam etmek gibi hayvanlıkları da görülmüştür ki adamı yerlere yatırır. warhammer romanlarında konu imperial guard ise kahraman ekseri bir commissardır ve en karizma kahramanların çoğu commissarlar arasından çıkar. (örneğin, ciaphas cain, ibram gaunt, commissar yarrick gibi)

    commissarlar ecclesiarchy'in kurduğu schola progenium okullarında eğitim gördükten sonra departmento munitorum tarafından imperial guard alaylarına atanırlar. en manyak alayları bile adam edebilmeleriyle ünlüdürler. hatta denir ki: "askerleriniz kabuslardan fırlamış yaratıklarla savaşıyorsa, onları ön saflarda tutmanın tek yolu arkalarına daha da korkunç bir şey koymaktır."

    derler ki iyi bir commissar gözünün ucuyla ters bir bakış atarak venerable dreadnaught'un altına sıçmasına neden olabilendir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap