7 entry daha
  • giristeki seciciligi tamamiyla rasgele olan klüptür. almanca konusanlarin alinip baska dil konusanlarin alinmamasi olayi ise irkciliktan cok klübün turist mekani olmamasi, watergate gibi tiki, barbie yuvasina dönüsmemesi icindir kanimca. kapidaki zebellah, zebellah da olsa yine de insandir, adi svendir. aslen pek zararli bir adam degildir. tipini merak edenler surdan buyurabilir:

    http://www.tip-berlin.de/…9/sven_m_panorama_bar.jpg

    güzel atraksiyonlar da var bu klüpte, her sey inceden düsünülmüs. mesela üst kattaki panorama bar gündüz vakti dansedilen karanlik bir mekan iken ara sira otomatik olan kepenkleri yaklasik 1 dakika süreyle acilip kapanir. insan bir anda zaman mekan bulantisi yasar. yazlari acik olan bahce barinin dans pistinin üzerinde de havanin cok sicak oldugunda bir kac dakikaligina faaliyete gecen, sanki büyük bir selalenin bir kac metre yakininda duruyormus gibi cok ince akan bir dus vardir. serinletir.

    bir de berghain´da ne müzik caliyor konusuna deginmek lazim. berlin dedik, minimal techno dedik ama alakasi yok. ara sira dubstep, glitch hop gibi tarzlara ait geceler olsa da genelde bildigin techno. 90lar tarzi (bkz: sähkö), soguk, derin, analog, akici, cig, endüstriyel techno. marcell dettmann, ben klock gibi residentlerin olusturdugu bir ekolleri var. kreuzbergdeki efsane plak dükkani hard wax de bu ekolü olusturan mekanlardan birisi. aslinda bu mekanda senelerdir bu müzigin calinmasina ragmen son bir kac senedir minimal technonun her evine bilgisayar alan bebenin eline düsmesi ve techhouse denen müzigin iyice piyasalasmasi üzerine bir cok prodüktör bu tarza yönelmeye basladi ve techno ikinci altin cagina girmek üzere. ilgilenenler icin bir kac isim:

    (bkz: ben klock)
    (bkz: marcell dettmann)
    (bkz: voices from the lake)
    (bkz: donato dozzy)
    (bkz: rrose)
    (bkz: peter van hoesen)
    (bkz: bas mooy)
    (bkz: norman nodge)
    (bkz: levont vincent)
    (bkz: roman lindau)
    (bkz: mike dehnert)
    (bkz: kevin gorman)
    (bkz: milton bradley)
    (bkz: shifted)
    (bkz: sandwell district)
    (bkz: sigha)
    (bkz: cassegrain)
    (bkz: planatery assault system)
    (bkz: robert hood)
    (bkz: jeff mills)

    edit 2012: müzisyenlere bir kac yeni isim ekledim.
156 entry daha
hesabın var mı? giriş yap